İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek sahile vuran yük gemisinin olduğu bölgede inceleme yaptı

Dinçyürek sahile vuran yük gemisinin olduğu bölgede inceleme yaptı

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Kalecik kıyısında sahile vuran yük gemisinin olduğu bölgede incelemeler yaparak kıyı Kurtarma ekipleri ve Çevre Koruma Dairesi yetkililerinden bilgi aldı.

Yayın Tarihi: 06/01/15 15:49
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek sahile vuran yük gemisinin olduğu bölgede inceleme yaptı
A- A A+

Dinçyürek incelemeleri sonrası basının sorularını yanıtlarken, Marina isimli Togo Bandıralı kuru yük gemisinin bir çimento fabrikasına, ham maddeyi indirdikten sonra dün sabah açıldığını,kötü hava şartlarından dolayı demir aldıktan sonra dün akşam gece yarısı civarında tarayarak sahile vurduğunu belirtti.

Sahilden yaklaşık 20 metre içerde olan geminin Kumluk bir alanda yere oturduğunu ifade eden Dinçyürek geminin kayaların olduğu bir bölgede yaklaşık 10-15 derece yan yatmış durumda olduğunu söyledi.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Şu an için tam yan yatması bölgedeki zemin ve dalga şartlarına göre beklenmemektedir. Bizi ilgilendiren en önemli sıkıntı bu sürenin uzamasına bağlı olası geminin gövdesinde açılacak yırtılma veya delik olabilmesidir.Çünkü gemide yaklaşık 80 tonluk yakıt mevcuttur. Bu yakıtın denize boşalıp kirlilik yapması konusunda bir endişemiz vardır.Gerek Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy gerekse Limanlar Dairesi Müdürü Sayın Serdar Canaltay'la da görüştüm.Kıyı emniyetten, çevre koruma dairesinden ilgili birçok ekip de buradadırlar"

Konuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bu toplantıda eldeki imkânlar neler olduğunu olası bir sızıntı durumunda neler yapabileceklerini görüştüklerini söyleyen Dinçyürek: "Eldeki imkânların en iyi şekilde kullanılabilmesi gerekirse ek tedbirler alabilmek adına bir toplantı daha organize ediyoruz. Burada bölgede biliyorsunuz AKSA var, BEM'in kendi tesisleri var. Al-Pet'in var K-Pet'in var. Türk Petrolleri'nin orada tesisleri var. Bu tesislerde el mevcut herhangi bir sızıntıya karşı kullanılabilecek imkânların onların tesisleri devletimizin kıyı emniyetin elindeki imkânları konuşacağız. Bölgede profesyonel dalış ekipleri var. Bu süreçte onların da nasıl katkı koyabilecekleri konusunda bilgi alacağız"

Gemide 11 mürettebat bulunduğunu ve mürettebatla sözlü olarak temaslar kurulduğunu söyleyen Dinçyürek,olayda herhangi bir yaralanmanın olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Dinçyürek şöyle devam etti:

"Mürettabata herhangi bir tıbbi yardıma yada insani yardıma ihtiyaçları olup olmadığı soruldu. Kendileri herhangi birşeye ihtiyaçları olmadığını bildirdiler. Bizim ekiplerimiz buradadır ve burada olmaya devam edecekler. Süreci takip edeceğiz. Mevcut hava şartları gemiye müdahaleyi, kurtarma çalışmasını yapmayı şu an için mümkün kılmıyor. Hava şartları dikkate alındığında 24 saat belki 36 saat içerisinde gemiye müdahale edip kurtarma çalışması yapıp oradan denize geriye çıkılması söz konusu olabilir. Bunu takip edeceğiz, bununla ilgili çok net konuşmak doğru değil. Ulaştırma Bakanlığı, Kıyı Emniyet ve Limanlar Dairesi ile birlikte süreci takip ediyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.