İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'de balıkçıların yüzü 'Gamya Balığı' ile güldü

KKTC'de balıkçıların yüzü 'Gamya Balığı' ile güldü

KKTC İskele Boğazından sürüler halinde geçmeye başlayan 'Gamya' türü balıklar İskele'li Balıkçıların yüzünü güldürdü.

Yayın Tarihi: 17/02/15 08:51
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'de balıkçıların yüzü 'Gamya Balığı' ile güldü
A- A A+

Sürüler halinde her yıl olduğu gibi yumurtalarını bırakmak için gelen Gamya balık türü İskele'li Balıkçıların yüzünü güldürürken, balıkçıların birkaç ton balık yakalama hesapları yaptıkları öne sürülüyor.

SÜRÜLER HALİNDE GELİP YUMURTALARINI BIRAKIYORLAR

Gamya olarak isimlendirilen göçmen balık türü her yıl bu mevsimde sürüler halinde İskele Boğazına gelerek İskele Bölgesindeki denizde 'Kayalık ' bölgelerdeki 'Kuyu' olarak nitelendirilen Mağara halindeki yerlere yumurtalarını bırakıyorlar.

Dişi ve Erkek Gamya Balıklarının ayrı ayrı sürüler halinde gezdikleri ve dişilerin bıraktıkları yumurtaları dölledikleri öğrenildi.

DÖLLEME İŞLEMİNDEN SONRA ÖLÜYORLAR

Şubat ayından, Mart ayı ortasına kadar yumurtlama ve dölleme işlemleri devam eden balıkların bir ay içerisinde yani Nisan ve Mayıs ayı ortalarında öldükleri öne sürüldü.

İskele'de balıkçılık ile uğraşan bir kaynak yaptığı açıklamada İskele Boğazında Gamya akını başladı. Gamya bu mevsimde birkaç ton yakalanan balık türüdür dedi.

Ayni kaynak açıklamasına devamla Gamya dediğimiz bu balıklar göçmen balıklardır. Her yıl ülkemize bu mevsimde sürüler halinde gelip kayalık kuyu dediğimiz Mağara halindeki kayalık yerlere yumurtalarını bırakırlar. Erkekler ayrı sürüler halinde gezerler ve dişilerin bıraktıkları yumurtaları döllerler. Ne halse adada bu balıkların ilk seçtikleri yer İskele Boğazıdır. Şubat ayında başlar mart sonuna kadar sürüler halinde buralara gelirler. Bu balıkların yumurtlama ve dölleme işlemi bittikten sonra bir ay içinde ölürler yani Nisan, Mayıs ortasına kadar yaşayabilirler. Gamyaların gelişi balıkçıların yüzünü güldürdü ifadesinde bulundu.

Deniz Haber Ajansı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.