İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

Eroğlu: "2 yıl içinde bir anlaşmayla sonuçlandırmayı hedefliyorum"

Eroğlu: “2 yıl içinde bir anlaşmayla sonuçlandırmayı hedefliyorum”

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu "önümüzdeki 2 yıl içinde Kıbrıs konusunu sonuçlandırma kararlığını taşıdığını, aday olmasının temel nedeninin de bu olduğunu" vurguladı.

Yayın Tarihi: 05/03/15 13:56
okuma süresi: 4 dak.
Eroğlu: “2 yıl içinde bir anlaşmayla sonuçlandırmayı hedefliyorum”
A- A A+

Eroğlu, "Rum lider Anastasiadis'in elbet masaya geleceğini ve ancak müzakerelerin bir zaman takvimi içerisinde geçmesini ve bir noktada sonuçlanmasını talep edeceklerini" belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, " haklarımızı korumak ve Rum tarafını bir sonuca yöneltebilmek için güçlü bir destek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta barışın olduğunu eksik olanın bir anlaşma olduğunu söyledi.

Aday olurken de, müzakereleri önümüzdeki 2 yılda bir zaman limiti içerisinde bir sonuca bağlayacağını belirten Eroğlu, "Kimsenin bir 50 yıl daha Kıbrıs Türkünü müzakere masasında oturtmaya hakkı yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu dün iskelede temaslarda bulundu. Derviş Eroğlu bu çerçevede Karadenizliler Kahvehanesi, Avcılar Birliği, Gençler Birliği Spor Kulübü, Kurtuluş, Ergazi, Turnalar, Yarköy ve Boğazköy'ü ziyaret etti.

Eroğlu'na ziyaretleri sırasında UBP İskele Milletvekilleri Nazım Çavuşoğlu ve Hamit Bakırcı, DPUG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da eşlik etti.

"KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK"

Seçimi kazanacak kişinin KKTC halkının temsilcisi olacağını ifade eden Eroğlu, "böyle bir makama, sağ olsun UBP ve DPUG'nin desteğini vermesi yanında bir çok yerden tekrar aday olmam yönünde telkinler gelmiştir" dedi.

Bir de yarım kalan müzakereleri bir sonuca bağlamak için kaldığı yerden müzakerelere devam etme arzusu taşıdığını da söyleyen Derviş Eroğlu, henüz düşünülen manada bir sonuç elde etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Rum liderin elinde sonunda masaysa döneceğini ve döndüğü zaman da müzakerelerin kaldığı yerden başlayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Kıbrıs sorununun başladığı günden beridir içinde olan bir kişi olarak, tekrar aday olması yönünde gelen telkinlere olumlu yanıt verdiğini söyledi.

"İKİ YIL İÇİNDE SONUÇ"

Önümüzdeki dönemde müzakere masasının mutlaka kurulacağını ve Anastasiadis'in de bu masaya oturacağını belirten Eroğlu, kendisinin de, böyle bir dönemde faydalı olabileceğini düşünerek aday olduğunu, takdirin de halkın olduğunu belirtti.

Eroğlu şöyle devam etti;

"Artık 47 yıldan beridir müzakereler seyretmekten yorulan halkımızı bir sonuç alıcı noktaya taşıyıp, en fazla 2 yıl içinde bir anlaşmayla sonuçlandırmayı hedefliyorum. Bir antlaşma mümkünse bu 2 yıl içinde ortaya çıkar. Rum lider Anastasiadis elbette masaya gelecek ancak müzakereler bir zaman takvimi içerisinde geçmelidir.Ben haklarımızı korumak ve Rum tarafını bir sonuca yöneltebilmek için halkımızdan güçlü bir destek istiyorum.

"Rumların, mülkiyet, toprak, yönetim ve güç paylaşımı, Avrupa Birliği, Güvenlik ve Garantiler gibi konulardaki aşırı isteklerinin ortada olduğunu" anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, "onların çözüm isteyip istemediğini de dünyaya sorgulatmak için aday oldum" dedi.

Masadan kaçanın Rum lider olmasına rağmen kendisinin çözüm istememekle suçlandığına dikkat çeken Derviş Eroğlu, "içimizdeki bazı arkadaşlar beni suçluyor. Bu konuda mutabakat sağlayamadık. Ben masadayım ama çözüm istememekle suçlanıyorum" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.