İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

İskele ve belde köylerinde ilaçlama çalışmaları sürüyor

İskele ve belde köylerinde ilaçlama çalışmaları sürüyor

İskele Belediyesi; yaz ayları ile birlikte ortaya çıkan karasinek ve sivrisinek gibi haşereler ile mücadele etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Hemen hemen her bölgenin olduğu gibi İskele ve bölge köylerinin de kâbusu haline gelen haşereler, sıcak hava ile birlikte insan yaşamını olumsuz etkiliyor. Bunu göz önünde bulunduran İskele Belediyesi de halkın daha rahat bir yaşam sürebilmesi için elinden gelen gayreti gösteriyor.

Yayın Tarihi: 22/06/15 14:26
okuma süresi: 3 dak.
İskele ve belde köylerinde ilaçlama çalışmaları sürüyor
A- A A+

Biyologlardan oluşan uzman ekip, İskele Belediyesi personeline haşerelerle mücadele konusunda geçtiğimiz günlerde eğitim verdi.

Verilen eğitimin ardından konuşan uzmanlar, kullanılan ilacın tamamen biyolojik olduğuna dikkat çekti ve bu ilaçlamalardan göletlerdeki balıklar ile diğer zararsız hiçbir canlının etkilenmeyeceğini söyledi. İlaçlamanın ilk etapta sadece karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere yönelik olduğunun da altını çizen uzman biyolog, bu amaç doğrultusunda İskele Belediye personelinin eğitildiğini belirtti.

İkinci periyotta da hamamböceğine yönelik ilaçlamanın olduğunu söyleyen uzmanlar, bu sene ilk olarak tamamen entegre hamamböceği çalışması yapılacağını söylediler.

Verilen eğitimlerin ardından İskele Belediyesi personelinin, geçtiğimiz hafta pazartesi günü itibari ile bütün evlerde tek tek modern jel yöntemi ile hamamböceği mücadelesi başladı… Belediye; Kimyasal ilaç kullanan birçok belediyenin aksine doğaya hiçbir zararı olmayan insan dostu biyolojik ürünlerle haşerelerle mücadele ediyor.

Yeni dönemde aldıkları eğitim çerçevesinde, 'biyolojik larva' ilaçlama faaliyetlerine devam eden İskele Belediyesi personeli, özellikle tespit edilen bölgelerde ilaçlama faaliyetlerine başladı. Sığ su bulunan alanlarda başlayan ilaçlama çalışması, periyotlar halinde etaplara ayrılarak İskele'ye bağlı köylerde de devam edecek.

İlçede haşerelerin üreme kaynağı olan sulak yerlerin karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama faaliyetlerinin yapıldığını belirten İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da yaptığı açıklamada ilaçlama şekline dikkat çekti. Kimyasal ilaçlamanın insan sağlığına olumsuz etkilerinden söz eden Sadıkoğlu, biyolojik ilaçlamanın daha sağlıklı sonuçlar vereceğine inanç belirtti. Belediyemiz halk sağlığını korumak için elinden gelen çabayı gösteriyor diyen Sadıkoğlu" ilaçlama çalışmalarımız sayesinde bu bölgelerdeki larva, karasinek ve sivrisinek gibi haşerelere karşı mücadelemiz devam ediyor'' dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.