İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

İskele'de yeni su kaynakları bulundu

İskele'de yeni su kaynakları bulundu

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın girişimleriyle, İskele İlçesi'nde yaşanan su sıkıntısının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla sürdürülen çalışmalar sonucunda, 2 yeni su kaynağı bulundu. Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, beraberinde İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile birlikte sondaj yapılan alanlarda incelemeler yaptı.

Yayın Tarihi: 25/06/15 13:16
okuma süresi: 4 dak.
İskele'de yeni su kaynakları bulundu
A- A A+

İncelemeler sonrası bir açıklama yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, bir yandan Türkiye'den KKTC'ye su temin projesi devam ederken diğer yandan su sıkıntısı çeken bölgelerin sorunlarının çözümü adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaz mevsiminin gelmesinden dolayı özellikle yer altı su kaynaklarında ciddi şekilde azalmalar olduğunu vurgulayan Dinçyürek, yaz aylarında turistlerle birlikte adadaki nüfusun ve dolayısıyla su ihtiyacının artmasının bazı bölgelerde ciddi su sıkıntısına sebebiyet vermekte olduğunu belirtti.

Başta İskele devamında ise Karpaz'ın, çalışmalar olumsuz sonuç verseydi bu yaz su sıkıntısı yaşayabilirdi diyen Dinçyürek devamında ise şunları söyledi:

"Yapılan hesaplamalara göre mevcut içme kullanım su rezervleri ile İskele ve Karpaz'ın bu yazı çıkarması mümkün değildi. Bu tespitlerden sonra Bakanlık olarak ilgili Kaymakamlıklar, Belediye Başkanları ile Bakanlığımıza bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi ve Su İşleri Dairesi ile çalışmalar yaptık.Bu çalışmalar kapsamında, mevcut nüfus oranlarına göre ihtiyaçları belirledik. Bu çalışmaların neticesinde İskele Bölgesi'nde yapılan tespitler doğrultusunda kuyuları kazdırarak sondaj çalışması yaptırdık."

Bu çalışmaların Türkiye'den KKTC'ye su temin projesi devreye girene kadar, bölgenin ciddi ihtiyaç duyacağı su miktarını telafi edeceğini ifade eden Dinçyürek : "En azından İskele Bölgesi'ne nefes aldıracak bir noktayı yakaladık" dedi.

İskele Bölgesinde temel ihtiyaçların karşılanabileceği bir kaynağı sağladıklarını belirten Dinçyürek, işbirliğinden dolayı İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'na teşekkür etti.

MUSAOĞULLARI: "SU SORUNU OLMADAN YAZI ATLATABİLECEĞİZ"

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları da konuşmasında, 5 Haziran'da Bakan Dinçyürek'in su kaynağı bulunması yönünde kendilerine söz verdiğini ve bu sözü tutmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

20 günün sonunda çalışmaların sonuç verdiğini ifade eden Musaoğulları: "Ben bölgem için teşekkür ederim. 61 Dönümlük bir piknik alanı da kazandık. 2 büyük su kuyusuna daha kavuştuk, diğer kuyularla birlikte 3 belediyemiz, bu yazı su sorunu olmadan atlatabilecek" dedi.

SADIKOĞLU: "SUSUZLUĞA ÇARE OLACAK"

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise konuşmasında yaz aylarının başlamasıyla birlikte yer altı kaynaklarında ciddi azalmalar meydana geldiğini vurgulayarak, 5 Haziran'da Bakan Dinçyürek ile yaptıkları görüşmede kendilerine verilen sözün yerine getirildiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sadıkoğlu şunları söyledi:

"Sayın Bakan, su sorununu gidermek için bölgemizde kısmi rahatlamalar sağlayacak kazılar yapılacağını söylemişti, sözünü tuttu. İki gündür bölgemizde, iki noktada sondaj çalışmalar yapıldı ve sonuç verdi. Tamamen olmasa da kısmi olarak İskele ve Belde halkımızın susuzluğuna çare olacağı düşüncesindeyim. Hem Bakanımıza hem de Kaymakamımıza işbirliğinden ötürü teşekkür ederim."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.