İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

47. Geleneksel İskele Festivali, Cuma günü başlıyor

47. Geleneksel İskele Festivali, Cuma günü başlıyor

İskele Belediyesi'nin düzenlediği 47. Geleneksel İskele Festivali, 3 Temmuz Cuma günü başlıyor.

Yayın Tarihi: 30/06/15 11:30
okuma süresi: 4 dak.
47. Geleneksel İskele Festivali, Cuma günü başlıyor
A- A A+

Dün basın toplantısı düzenleyen İskele Belediyesi, "Renkler ve Kültürler İskele'de Buluşuyor" sloganı altında gerçekleştireceği ve açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yapacağı festival hakkında bilgi verdi.

İskele Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, İskele Festivali'nin ilk etkinliği Cuma günü saat 20:00'de kortej yürüyüşü olacak. Festival çeşitli etkinliklerle 12 Temmuz'a dek sürecek.

SADIKOĞLU "FESTİVALDE 7'DEN 70'E HER YAŞA UYGUN AKTİVİTE VAR"

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, 47'ncisini düzenleyecekleri festivalin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

"Adamızın en köklü ve en kapsamlı festivallerinden olan İskele Festivali'mizin 47.'sini gerçekleştirecek olmanın haklı heyecan ve gururunu yaşıyoruz. Festivalimiz Larnaka'da yıllar önce panayır olarak başlayan ve siz değerli halkımızın katılımları ile sadece beldemizde değil adamız hatta uluslararası birçok ülkede heyecanla beklenen bir festivale dönüşmüştür" diyen Sadıkoğlu, organizasyonun uluslararası boyuta taşınmasının önemine vurgu yaptı.

Sadıkoğlu, 7'den 70'e her yaşa uygun aktivitenin yer alacağını belirttiği festivale tüm halkı davet etti.

KADİRAĞA "KÜLTÜRLER TOPLUMLARI VAR EDİYOR"

Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Yönetmeni Özlem Kadirağa ise festival kapsamında bu yıl 20.'si gerçekleştirilecek İskele Uluslararası Halk Dansları Festivali ile ilgili bilgi verdi.

Kültürleri toplumların var ettiğini ifade eden Kadirağa, festival kapsamında yer alacak olan 20'nci Uluslararası Halk Dansları Festivalinin gençlerin tanışıp kaynaşması ve ülkenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi.

AŞIK "HER YIL ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTİYORUZ"

İskele Belediyesi Meclis Üyesi ve Festivalin Kültür Sanat Komitesi Başkanı Kubilay Aşık da festival çıtasının her yıl daha da yükseldiğini belirterek, 9 gün sürecek festivalin dolu dolu geçeceğini kaydetti.

Aşık, festival kapsamında düzenlenecek konserler hakkında bilgi verdi.

YILMAZ "9 GÜN DOLU DOLU GEÇECEK"

İskele Belediyesi Meclis Üyesi Seymen Yılmaz da festivalde yer alacak sportif faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

KURUKAFA "BASIN ÇADIRI, GAZETECİLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK

Festival Basın Komitesi Başkanı Sefa Kurukafa da festival boyunca basın emekçileri ile organize bir şekilde çalışmaya özen göstereceklerini belirterek, ilk kez oluşturulacak basın çadırı hakkında bilgi verdi.

GECE "FESTİVALDE BENİM DE EMEĞİM VAR DEMEK GURUR VERİCİ"

Belediye Meclisi Üyesi Zekiye Gece ise 47. İskele Festivali'nin hazırlık aşamasında 'benim de emeğim var' demenin gurur verici olduğunu ifade etti.

BENİM SEVDAM İSKELE ŞARKISI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Basın toplantısında Yılın Genç Kızı ve Erkeği Yarışması'nın Organizatörü, Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut, Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Hüseyin Andaç, Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aydın ve Larnakalılar Gecesi organizasyonunda yer alan Mustafa Bayramoğlu da bilgi verdi.

Basın toplantısında, festivali tanıtan "Benim Sevdam İskele" isimli şarkının klibi de gösterildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.