İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

İskele'de Boğaz ve Boğaztepe muhtarlıkları eylem yaptı

İskele’de Boğaz ve Boğaztepe muhtarlıkları eylem yaptı

İskele ilçesine bağlı Boğaz ve Boğaztepe bölgesindeki vatandaşlar, muhtarlıkların desteğiyle eylem yaptı ve yapımı devam eden İskele-Karpaz çift şerit anayolu, deniz kirliliği, halk plajının halka kapatılması ve baz istasyonları gibi konularda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti, çözüm istedi.

Yayın Tarihi: 03/07/15 13:50
okuma süresi: 3 dak.
İskele’de Boğaz ve Boğaztepe muhtarlıkları eylem yaptı
A- A A+

Boğaztepe Muhtarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Boğaz bölgesinde gerçekleştirilen eylem, Boğaz-Boğaztepe-Yarköy Çift Şeritli Yol Güzergah Komitesi, Boğaz-Boğaztepe halkı, balıkçıları ve muhtarlıkları tarafından gerçekleştirildi.

Eylemde, "Hiçbir ülkede çevre yolu yerleşim biriminden geçirilemez", "Baz istasyonu istemiyoruz", "Denizi görmek istiyoruz", "Boğaz halkın malıdır", "Sahillerdeki kaçak inşaatlara hayır" gibi sloganlar içeren pankartlar da açıldı.

Eylemde ortak basın açıklaması da yapıldı. "Hükümet ve yerel yönetim yetkililerinin acil çözümünü bekleyen Boğaz-Boğaztepe ve çevresini tehdit eden başlıca sorunlar" başlıklı açıklamada, çift şerit yolun Boğaz ve Boğaztepe başta olmak üzere bölgeyi tehdit ettiği savunularak, yolun bölge insanın sağlığını, yaşamını, esnafın mesleki çalışmasını, can ve mal güvenliğini tehdit eder tehlike sorunları yaratacağı öne sürüldü.

Bahçeler-Dokuzevler-Boğaz-Boğaztepe ve Kalecik köyü bölgelerinin hızla gelişen bölgeler olduğuna işaret edilen açıklamada, bölgenin birçok yerleşim ve turizm alanı barındırdığı, Boğaz ve Boğaztepe'nin jeolojik ve çevre bakımından çok hassas olduğu belirtildi.

Yolun Çayırova köyüne kadar yapılmak istendiği, ancak bunun yasalara aykırı olduğu savunulan açıklamada, yolun halka rağmen yapılması durumunda birçok evin, işyerinin, turizmin ve çevrenin zarar göreceği, halkın denize ulaşımının engelleneceği öne sürüldü.

Açıklamada, hükümetten bu konuda acil önlem alması ve yolun alternatif yerler tespit edilerek oradan geçirilmesi istendi.

GSM şirketlerinin Boğaztepe yerleşim bölgesinde kurulan baz istasyonlarının da eleştirildiği açıklamada, bu istasyonların yerleşim bölgesi dışına taşınması için her türlü yasal mücadelenin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, bazı turizm tesislerinin denize değişik nitelikte kirli sıvı atıkları bıraktıkları ve denizi kirlettikleri ifade edilerek, çevredeki turizm tesislerinin denize akıtılan kirli sıvıların arıtılması için bölgeye arıtma tesisi kurulması istendi.

Boğaz'da bazı otel işletmelerinin, daha önce halk tarafından kullanılan plaja iniş imkanlarını yasalara aykırı olarak bir şekilde inşaat yaparak engellediği savunulan açıklamada, halkın plajı kullanabilmesi için yetkililer göreve çağrıldı.

Açıklamada, İskele Balıkçı Limanı'nda çökmeler yaşandığına da dikkat çekilerek, limanda gerekli bakımın acilen yapılması gerektiğine vurgu yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.