İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

Rusya ödüle doymadı

Rusya ödüle doymadı

47. Geleneksel iskele Festivali kapsamında bu yıl 20.'si düzenlenen Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali'nde dün akşam gala heyecanı yaşandı. Toplam 10 dalda ödül verildi, gecenin galibi ise Rusya oldu.

Yayın Tarihi: 09/07/15 13:00
okuma süresi: 4 dak.
Rusya ödüle doymadı
A- A A+

20 yıllık bir gelenek

20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali; sloganında olduğu gibi 'Renkler ve Kültürleri' İskele 'de buluşturmayı başardı. Organizatörlüğünü Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı aynı zamanda İskele Halk Dansları ekibinin de yönetmeni olan Özlem Kadirağa'nın yaptığı gecede KKTC ve Türkiye'nin yanı sıra; Rusya, Makedonya, Kırgızistan ve Meksika ekiplerinin gösterileri rengârenk görüntülere sahne oldu. 3 Temmuz'da protokol gösterileri ile açılışını yapan 6 ülkenin halk dansları ekiplerinin; geleneksel kostüm defilesi, bay ve bayan festival güzeli seçimi, köy meydanlarındaki gösterileri, geleneksel ülke geceleri, gençlik buluşması ve son olarak gala gecesi, büyük bir beğeni ve merakla izlendi.

Gala gecesi görülmeye değerdi

47.'si düzenlenen İskele Festivali'nin bir parçası haline gelen Uluslararası İskele Halk Dansları Festivali'nin gala gecesi dün akşam (8 Temmuz) festival gösteri alanında yapıldı. Toplam 6 ülke ekiplerinin gösterilerini izlemek için alanı dolduran halkın büyük beğenisini kazandı. Ülkemizde yaşayan yabancıların da ilgi gösterdiği geceye İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları ve eşi, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da eşi Ayşe Sadıkoğlu ile birlikte katıldı.

Bir bir hünerlerini sergilediler

Gala Gecesi; saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı, ekiplerin halkı selamlamaları ve yerlerini almaları ile devam etti. Gecede ilk sahne alan ekip ise ev sahibi; İskele Belediyesi Halk Dansları ekibi oldu. Onu Meksika, Makedonya, Türkiye ve Rusya ekiplerinin dans gösterileri izledi. Tüm gösteriler, ayakta alkışlandı.

Jüri birinciyi seçmekte zorlandı, tercihini Rusya'dan yana kullandı

Tanju Hastunç, Adem Öksüzoğlu, Sibel Sezer, Candan Doğru, Dilara Meral Korahan, Savaş Tuğsavul, Hüseyin Çalışkan, Müge Orun Ertorun ve Osman Bulun 'un jüri koltuğuna oturduğu gecede birinciyi seçmek de bir hayli zor oldu. Gecenin sonunda ise jüri, tercihini Rusya'dan yana kullandı. En iyi bayan dansçı, halk ve en iyi performans ödüllerinin de sahibi olan Rusya, gala gecesinin de birincisi olmayı başardı. Ödülünü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'nun elinden alan Rusya'yı takip eden ülkeler ise Türkiye ve Makedonya oldu.

Diğer dallarda ödül alan ülkeler ise şöyle;

  1. En iyi bay dansçı – Türkiye

  1. En iyi bayan dansçı ödülü – Rusya

  1. Onur ödülü – Maksika

  1. İskele Belediyesi Özel ödülü – Kırgızistan

5 – Jüri Özel ödülü – Meksika

  1. Otantik Grup Özel ödülü – Makedonya

  1. Halk Ödülü – Rusya

  1. Festival ödülü – Makedonya

  1. Kareografi ödülü – Türkiye

  1. En iyi performans ödülü – Rusya

Görkemli Final

47. İskele Festivali kapsamında bu yıl 20.'si düzenlenen ve gala gecesi ile Çarşamba akşamı son bulan Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali, halkın taktirini toplamayı başardı. Ödül töreninin ardından havai fişek gösterileri ile son bulan gecede 'Sev Kardeşim' isimli şarkı hep bir ağızdan söylendi. Sahneye çıkarak tüm geceye katkı koyan herkese teşekkürlerini sunan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, ekiplerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.