İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

İskele'de horon sesleri yankılandı

İskele'de horon sesleri yankılandı

47'inci Geleneksel iskele Festivali içerisinde yer alan bu yıl 23. Düzenlenen Karadenizliler Gecesi, dün akşam, Açık Hava Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 11/07/15 09:20
okuma süresi: 4 dak.
İskele'de horon sesleri yankılandı
A- A A+
7'den 70'e çok sayıda kişinin katıldığı geceye sadece Karadenizliler değil, Kıbrıs'ın her bölgesinden insanlar akın etti. Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve eşi, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile eşi Ayşe Sadıkoğlu, bölge milletvekilleri, kurum ve kuruluş temsilcileri de bu özel gecede hazır bulundu.

Baki'den Hasan Sadıkoğlu ve ekibine teşekkür

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan Karadenizliler Gecesi, Karadenizliler

Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün'ün konuşması ile devam etti. Protokolü selamlayan Aygün, 47. İskele Festivali bünyesindeki 23. Karadenizliler Gecesine katılan herkese teşekkür etti. 1992 yılında kurulan derneğin en faal dernek olduğuna dikkat çekti.

Yapılan diğer şenlikler hakkında bilgiler de veren Aygün; hellimi, üniversiteleri ve doğal güzellikleri ile KKTC'yi tanıtmaya çalıştıklarını, genç ve dinamik Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile ekibinin de bu geceyle tanıtıma katkı koyduklarını söyledi.

Hasan Sadıkoğlu : "Kültürlerin buluşmasına vesile olmaktan gurur duyuyorum"

Aygün'ün ardından konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise 47. İskele Festivali içerisinde yer alan Karadenizliler Gecesine, İskele Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan kültürlerin buluşmasına vesile olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Gece sadece Karadenizlilerin değil hepimizin gecesi diyen Sadıkoğlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halil İbrahim Akça: "İskele'deki kaynaşma diğer bölgelere de örnek teşkil ediyor"

Karadenizliler Gecesinde konuşan son isim, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça oldu. Geceye katılan herkesi selamlayarak konuşmasına başlayan Akça, son birkaç yıldır İskele Festivali ve Karadenizliler gecesinin müdavimi olduklarını söyledi. Akça konuşmasının devamında ise şunları söyledi: İskele' de bizi memnun eden; kaynaşmanın diğer bölgelere de örnek teşkil ediyor olması. İskele' de hem Kuzey hem de Güney'den göçmenler kaynaşmış durumda. Herkes kendi gelenek ve göreneğini yaşatıyor. Karadeniz insanı gittiği yere uyum sağlar, kaynaşır, gittiği yerdeki ekonomik ve sosyal hayata katkı sağlar. Bunu KKTC' de de görüyoruz. Adanın Kuzey tarafında gerek işadamı gerek sosyal alanda görünür durumdalar. Toplumun her aşamasının parçası olmuşturlar. Bu da KKTC ile Türkiye arasındaki dostluğu ve kaynaşmayı arttırıyor. Geçmiş yönetimi ve şimdiki yönetimi kutlar, başarılarının devamını dilerim"

Baki Aygün'den Teşekkür Plaketi

Konuşmaların ardından Karadenizliler Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün; Büyükelçi Halil İbrahim Akça'ya, Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu'na, Star Kıbrıs Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özmen Safa'ya ve Karadenizliler Kültür Derneği'nin İskele Sorumlusu Mustafa Yıldız' a plaket ile çiçek takdim etti.

Karadenizliler Gecesi'nde Karadeniz Kültür Deneği Kuzeyin Yıldızları minikler horon ekibi, Özlem Kadirağa yönetimindeki İskele Halk Dansları Ekibi ile KKTC Karadeniz Kültür Deneği büyükler horon ekibi dans gösterileri sundu. Açık Hava Kültür Merkezi'ni dolduran kalabalık bu gösterileri coşku ile izledi.

Sinan Yılmaz İskele'de Karadeniz Fırtınası estirdi

23'üncü Karadenizliler Gecesi, Karadeniz müziğinin sevilen ismi Sinan Yılmaz konseri ile son buldu. Sahne Performansı ile kendisini dinlemeye gelenlerden tam not alan Sinan Yılmaz; İskele' de Karadeniz fırtınası estirdi. Konsere katılanlar, Sinan Yılmaz'ın seslendirdiği şarkılara horon teperek eşlik etti. Bu coşkuya İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da katıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.