İSKELE
okuma süresi: 5 dak.

"Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği gerçekleştirildi

"Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği gerçekleştirildi

İskele Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Kültürlerin Kaynaşması etkinliği gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 11/04/16 14:17
okuma süresi: 5 dak.
"Kültürlerin Kaynaşması" etkinliği gerçekleştirildi
A- A A+

İskele Belediyesi basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İskele ve beldelerinde yaşayan insanların kültürlerine ait yiyecek içecek ve el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı etkinlik beğeni topladı.

Zeytin dallarının gün boyu yandığı etkinlik, kortejle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi, açılış konuşmasını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı.

Konuşmanın ardından Semazen, İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu ve Karadeniz Kültür Derneği Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteri sundu.

Çarşı Merkezi'nde yer alan etkinlikte yaklaşık 80 kadar stant, çocuk oyun sokağı ile birlikte toplam 4 ayrı güzergaha kuruldu. İsmi Kıbrıs kıyafetleri ile özdeşleşen Sadiye Şenal Desdur sohbet konuğu olurken , İskeleli sanatçılar Ayhan Başkal, Fadıl Başkal ve Kubilay Aşık ile İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Müzisyenleri eşliğinde Mustafa Eralp Kutbittin Kıbrıs Şarkıları, Eril Cambaz ile Ziya Başkal da konser verdi.

Etkinlikte , 65 yaş üstü İngilizlerin oluşturduğu Phoenix Line Dance Clup'ın dans gösterisi ile Ankara Havası, Romen Dansı ve Sirtaki Dans Gösterileri de yer aldı.

KKTC Telsim'in etkinliğe iletişim desteği vererek 2 gün boyunca ada genelinde telsim kullanıcılarına toplu mesaj gönderdiği, İskele Belediyesi sağlık birimi ve YDÜ Hastanesinin de etkinliğe acil servis desteği verdiği kaydedildi.

1.Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinde çocukların kendileri için hazırlanan oyun sokağında eğlendiği, Kale Boya'nın destek verdiği oyun sokağında duvara çizilen şekillerin, çocuklar tarafından boyandığı belirtilen açıklamada, oyun sokağında görevli kişilerce çocuklara oyunlar oynatıldığı, yüz boyama gibi etkinliklerin de yer aldığı belirtildi.

Etkinliğe, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, Milletvekilleri; Hamit Bakırcı, Nazım Çavuşoğlu, Hasan Taçoy, Zorlu Töre, Ersin Tatar, Hakan Dinçyürek, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, İskele Belediyesi Meclis Üyeleri, İskele ve belde muhtarlarının yanı sıra vatandaşların katıldığı ifade edildi.

SADIKOĞLU: "HEYECANLIYIZ, MUTLUYUZ, GURURLUYUZ"

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, açılış konuşmasında, heyecanı, mutluluğu ve gururu bir arada yaşadıklarını belirterek; "yola, sevdamız İskele diyerek çıktık. Bu sevda uğruna yaptığımız icraatlarımıza her geçen gün bir yenisini ekliyoruz, onlardan biri de Kültürlerin Kaynaşması etkinliği.

Heyecanlıyız; çünkü renklerin ve kültürlerin buluşma noktası İskele'miz ilk kez böylesi bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Mutluyuz; çünkü 2 ay gibi kısa bir çalışmanın eseri olan bu etkinliğimizi siz değerli katılımcıların huzurunda bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Gururluyuz; bizler dini, dili, ırkı farklı da olsa aynı topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın altında yaşayıp, aynı havayı solumayı başaran bir toplumun insanlarıyız. Nitekim bugün burada bunu kanıtlamanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

"AMACIMIZ TÜM KÜLTÜRLERİ İSKELE'DE BULUŞTURMAKTI"

İskele'nin geleceğine yön vermek için düzenlenen etkinliklerden biri olan Kültürlerin Kaynaşması etkinliğinin amacına da değinen Başkan Sadıkoğlu, "Amacımız, 1974 sonrası Anavatan Türkiye'den gelerek İskele ve beldelerine yerleşen kardeşlerimizin, büyüklerimizin ve yabancı uyruklu insanlarımızın kültürlerine ait yiyecek - içecek ve el emeği göz nuru eserlerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm insanlarımızla buluşturmaktı.

Nitekim amacımıza ulaştığımızı görebiliyorum. Bugün burada emek verip stant kuranlar, sizlere kendi kültürlerini tanıtmak için buradalar.

Hazırladıkları yiyecekleri, içecekleri ve el işlerini sizlere sunabilmenin mutluluğunu, heyecanını ve gururunu eminim ki onlar da yaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Sadıkoğlu, başta İskele Belediye personeli olmak üzere emeği geçen, katkı koyan, gönülden destekleyen herkese teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.