İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

23 Nisan İskele'de de kutlandı

23 Nisan İskele'de de kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. yıldönümü İskele'de de coşkuyla kutlandı.

Yayın Tarihi: 23/04/16 13:55
okuma süresi: 3 dak.
23 Nisan İskele'de de kutlandı
A- A A+

İskele Belediyesinden verilen bilgiye göre, 23 Nisan kutlamaları için 2 tören düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda yapılan ilk törenin ardından ikinci tören Cumhuriyet Stadyumu'nda yer aldı.

Törenlere, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Piyade Yarbay Cumhur Yazgan, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Personel Yarbay Alper Aydoğdu, İskele Polis Müdürü Şengül Kadı, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve derneklerin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen ilk tören, Şehit İlker Karter İlkokulu Bandosu eşliğindeki kortejin İskele Ecevit Meydanı'na gelmesi ile başladı. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlandı.

Cumhuriyet Stadyumu'nda yer alan tören ise, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli'nin tören teftişi ve çocukların bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

İskele Şehit İlker Karter İlkokulu Müdürü Coşkun Akyerli'nin açılış konuşmasını yaptığı törende, öğrenciler şiirler okudu, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını da Vedia Erdönmez yaptı.

Öğrencilerin resmi geçiş törenini İskele Kaymakamı ve İskele Belediye Başkanı izledi. Tören, İskele Belediyesi Yuvam Anakucağı, İskele Maarif Anaokulu, Şehit İlker Karter İlkokulu, Karadeniz Kültür Derneği'nin gösterileri ve şiirlerin ardından son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.