İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Alanlı: "İyi niyetimize güveniniz"

Alanlı: "İyi niyetimize güveniniz"

KKTC Cumhuriyet Meclisi başkan yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı İskele Kurumsallaşma Platformu'nun düzenlediği toplantıya katıldı.

Yayın Tarihi: 21/05/16 13:20
okuma süresi: 3 dak.
Alanlı: "İyi niyetimize güveniniz"
A- A A+

İskele Kurumsallaşma Platformu tarafından organize edilen toplantı dün İskele'de Osman Ağa Kültür Evi'nde gerçekleşti.

Toplantıya Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğluları, Bakanlık Müdürü Ali Nizam, Talim Terbiye Müdürü Havva Dağsever, Belediye Müdürü Tahir Musaoğluları katıldı.

İskele'nin ilçe olmasına rağmen alamadığı hizmetlerden dolayı yaşanan sıkıntıların ve sorunların dile getirildiği toplantı 3 saat sürdü.

Konuşmasına ''bize güvenin'' cümlesi ile başlayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hüseyin Avkıran Alanlı, İskeleli birisi olarak İskele'deki sorunları yakından takip ettiğini ve sürekli gündeme getirdiğini söyledi. Alanlı, iyi niyetlerine güven duyulmasını istedi. Alanlı siyasette bir gelenek olduğunu ve bazı siyasilerin bir birilerini takip ettiğini söyledi. İskele'deki sorunları yerinde konulup yerine incelemenin ne denli önemli olduğuna vurgu yapan Alanlı, tüm ilçelerde sorunların ayni şekilde masaya yatırılmasının önemine dikkati çekti. Sorunların ayağına gidilmesinin en doğru davranış olduğunu söyleyen Alanlı, bu şekilde yapılan toplantıların verimi artırdığını savundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, İskeleli bir bakanlık müdürünün olduğunu hatırlatarak bu sorunların teknik komitede incelenip, çözüm aranacağına dile getirdi. Berova, İskele Kurumsallaşma Platformu'nun İskele bölgesine göstermiş olduğu hassasiyetin farkında olduğunu ve komitedeki gelişmelerin kendilerine bildirileceğini sözlerine ekledi.

İskele'nin tam anlamı ile hizmeti alamamasından dolayı gerçekleşen toplantıda konuşan İskele Kurumsallaşma Platformu başkanı Mustafa Bayramoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı'ya ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'ya taleplerini içeren bir dosya takdim etti.

Bayramoğlu; İskele bölgesine bir üniversite yapılması, İskele'dki mevcut Ticaret Lisesi'nin Meslek Lisesi'ne çevrilmesini, İskele'ye bir Kolej açılmasını veya Koleje gidecek çocuk sayısının artırılmasını ve engelli çocukların yararlanabileceği Özel Eğitim okulunun açılmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.