İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Sadıkoğlu: "Tarım Bakanı'nın açıklamaları talihsiz açıklamalar"

Sadıkoğlu: "Tarım Bakanı'nın açıklamaları talihsiz açıklamalar"

İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun "4 TL üzeri fiyat belirleyen belediyelerin su tüzüklerini onaylamayacağım" açıklamalarını "talihsiz açıklamalar" olarak yorumladı. Tarım Bakanı'nın belediyeler arasında kıyas yaptığını söyleyen Sadıkoğlu, Tarım Bakanı'nın nasıl bir hesaplama yaparak 2.30 TL gibi bir rakam bulduğunu ve bu iddiayı ortaya attığını bilemediğini söyledi.

Yayın Tarihi: 16/08/16 09:43
okuma süresi: 3 dak.
Sadıkoğlu: "Tarım Bakanı'nın açıklamaları talihsiz açıklamalar"
A- A A+
Kıbrıs Postası

İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bu sabah Kıbrıs TV'de Serhat İncirli'nin konuğu oldu. İskele bölgesindeki gelişmelerin yanı sıra bölgedeki sorunlara ve su konusuna değinen Sadıkoğlu, 2000 yılında İskele'nin ilçe statüsü kazanmasına rağmen bölgeye gerekli yatırımların yapılmadığını ve devlet dairelerinin bile iskele şubesi olmadığını sözlerine ekledi. Bu konuda girişimlere başladığını belirten Sadıkoğlu, kısa bir zaman içerisinde İskele bölgesinin tapu dairesine kavuşacağını müjdeledi.

Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun 4 TL üzeri su fiyatının kabul edilebilir olmadığı ve 4 TL üzeri fiyat belirleyen belediyelerin su tüzüklerini onaylamayacağı yönündeki açıklamalarına da yanıt veren İskele Belediyesi Başkanı Hasan Sadıkoğlu, her belediyenin farklı altyapı ihtiyaçları olduğunu ve buna göre fiyat farkı olduğunu ifade etti.

"TARIM BAKANININ AÇIKLAMALARI TALİHSİZ AÇIKLAMALAR"

İskele Belediyesi'nin geçiş dönemi için belirlediği 6.03 TL olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, Tarım Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarını "talihsiz açıklamalar" olarak yorumladı. Tarım Bakanı'nın belediyeler arasında kıyas yaptığını söyleyen Sadıkoğlu, Tarım Bakanı'nın nasıl bir hesaplama yaparak 2.30 TL gibi bir rakam bulduğunu ve bu iddiayı ortaya attığını bilemediğini söyledi. Bazı belediyelerin Tarım Bakanı'nın baskısı sonucu düşük fiyat açıklamak zorunda kaldığını iddia eden Sadıkoğlu, Altınova ve Mandrez köylerine su hattı döşenmediği için belediyenin bu köylerin depolarına tankerler ile su taşımak zorunda kaldığını vurgulayarak, Tarım Bakanı'nın belediyelerin su fiyatları ile uğraşmak yerine altyapı konusunda çalışmalar yapması gerektiğini sözlerine ekledi.

"SEÇİM DÖNEMİNDE VATANDAŞLARDAN SU FATURASI TAHSİL ETMEDİLER"

İskele Belediyesi'nin hiçbir borcu olmayan bir belediye olduğunu, ne elektrik kurumu, ne sosyal sigortalar ne de başka bir kuruma belediyenin hiçbir borcu olmadığını ifade eden Sadıkoğlu, özellikle su faturası tahsilatları konusunda %23 gibi düşük bir seviyede olduklarını dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda seçim döneminde belediyenin vatandaşlardan su faturası tahsil etmediğini ve bu yüzden birçok vatandaşın birikmiş su borcu bulunduğunu söyleyen Sadıkoğlu, "bu ülkedeki politika anlayışı ile ileriye gitmemiz mümkün değil" dedi.

"SU FİYATINDA İYİLEŞTİRİLMEYE GİDİLECEK"

Sadıkoğlu, şu anki belirlenen 6.03 TL'lik su fiyatının iki aylık bir geçiş sürecinin ardından yeniden iyileştirilmeye gideceğini kaydetti. Sadıkoğlu kısa bir süre içerisinde İskele Belediyesi'nde akıllı su sayaçlarının devreye gireceğini de sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.