İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

İskele'de karaya vuran yavru yunus kurtarıldı...

İskele'de karaya vuran yavru yunus kurtarıldı...

İskele Belediyes Halk Plajı'ndaki Babutsa Büfe civarında karaya vuran yavru yunus başarılı bir şekilde kurtarıldı. Kurtarma operasyonuna tanık olan herkes, rahat bir nefes aldı...

Yayın Tarihi: 31/07/17 11:01
okuma süresi: 2 dak.
İskele'de karaya vuran yavru yunus kurtarıldı...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

İskele Belediyesi Halk (Makenzi) Plajı'nda Babutsa Büfe civarında karaya vuran yavru yunus DAÜ-SAGAM Başkanı ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'in operasyonu ile kurtarıldı.

Vatandaşlar tarafından karaya vurduğu farkedilen yavru yunusun durumu ilk olarak İskele Belediyesi'ne bildirildi.


Daha sonrasında yunusa ilk müdahale telefonla ulaşılan DAÜ-SAGAM Başkanı ve DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek'ten geldi.

İlk olarak herhangi bir yarası olup olmadığını kontrol eden Çiçek, yavru yunusun sağlıklı olduğunu tespit etmesinin ardından kurtarma operasyonuna başladı.

DAÜ Deep Dive Dalış Merkezi'nden getirilen bot eşliğinde yaklaşık 5 km sonra, akıntının tespit edildiği anda soğuk suya bırakılan sevimli yunus, daha sonra gözden kayboldu.

Yavru yunusu kurtarma operasyonuna DAÜ Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer ile özel bir merkezde dalış koordinatörü olan Savaş Yapman da eşlik etti.

İskele Belediye personeli Ebru Kırmızı tarafından görüntülenen kurtarma operasyonunda ustabaşı Cengiz Er de hazır bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.