İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Gelincik köyünde gergin eylem: 15 kişiye dava okundu

Gelincik köyünde gergin eylem: 15 kişiye dava okundu

İskele'nin Gelincik köyü bugün su nedeniyle arbedenin de yaşandığı bir eyleme sahne oldu.

Yayın Tarihi: 13/08/17 18:32
okuma süresi: 2 dak.
Gelincik köyünde gergin eylem: 15 kişiye dava okundu
A- A A+
Kıbrıs Postası

İskele'nin Gelincik köyü sakinleri, köy sulama birliğine ait su kuyusunun bir sebze yetiştiricisi tarafından yasadışı şekilde sulama amaçlı kullanıldığı iddiasıyla eyleme geçti.

Alaniçili bir üreticinin izinsiz kazıldığı iddia edilen su kuyusundan satın aldığı su ile enginar üreticiliği yapmak istemesi üzerine isyan eden Gelincikliler dün sokağa döküldü.

Pankartlarla sabah saatlerinde eylem düzenleyen 70'e yakın köy halkı, toprak altından geçirilerek kuyudan enginar üretimi yapacak olan şahsın tarlasına döşenen boruları söktü.

Eylemde polisle köy halkı arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Köylü, tarlasına ilk olarak izinsiz kazdığı ve sonradan izilerini aldığını iddia ettiğı köy muhtarı Nizam Nurçin' in enginar üreticisine su sattığı için tepkili olduğunu dile getirirken, eylem sonrasında polisin yaklaşık 15 kişi aleyhinde kanunsuz topluluk oluşturma suçundan dava okuduğu öğrenildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.