İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

Hayvan hırsızlığında tutuklu sayısı 5'e çıktı

Hayvan hırsızlığında tutuklu sayısı 5'e çıktı

İskele'ye bağlı Kuzucuk köyünde 2 ayrı mandıradan çalınan 10 adet küçükbaş hayvan ile ilgili tutuklu sayısı 5 oldu. 3'ü kardeş 5 kişi, dün İskele'de mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 23/08/17 07:42
okuma süresi: 4 dak.
Hayvan hırsızlığında tutuklu sayısı 5'e çıktı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

İskele'ye bağlı Kuzucuk köyünde 2 ayrı mandıradan çalınan 10 adet küçükbaş hayvan ile ilgili tutuklu sayısı 5 oldu. 3'ü kardeş 5 kişi, dün İskele'de mahkemeye çıkarıldı.

İskele'ye bağlı Kuzucuk köyünde 19-20 Ağustos tarihinde Ağıllar bölgesindeki 2 mandıraya giren hırsızlar, 1'i koyun 9'u Sakız cinsi kuzuyu çaldı.

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada Ahmet Çamlıdağ ile Ahmet Akballı'ya ait 10 adet küçükbaş hayvan, Mağusa'da Derinya bölgesinde Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara'nın mandırasında tespit edildi.

İlk etapta Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara'yı tutuklayan polis ekipleri, yürütülen soruşturmada Ahmet Yazar ve Emrah Özdemir'i de tutukladı.

Zanlılar dün "Hayvan sirkati" suçlaması ile İskele Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

İlk nazarda zanlıların suçla bağlantısı olabileceği ve polis soruşturmasının devam ettiği hususunda bulgu yapan mahkeme, 5 zanlının 3'er gün tutuklu kalması yönünde emir verdi.

HAYVANLAR, KARA KARDEŞLERİN AĞILINDAN ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Özgüç, zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar, Hasan Kara, Ozan Kara ve Emrah Özdemir'in hayvan hırsızlığı suçundan tutuklandıklarını açıkladı. Zanlıların, 19-20 Ağustos tarihlerinde Kuzucuk köyü Mandıralar bölgesinde bulunan Ahmet Çamlıdağ'a ait mandıradan Sakız cinsi 7 aylık 4 adet kuzuyu çalıp, 2.30 cm yüksekliğindeki duvar üzerinden sirkat ettiklerini açıkladı.

Özgüç, zanlıların yine ayni tarihte Ahmet Çamlıdağ'a ait mandıranın yaklaşık 500 metre ilerisinde bulun bulunan Ahmet Akballı'ya ait mandıranın kapısı üzerinde bulunan asma kilidi kırdıklarını ve mandıra içerisinden 3 yaşında 1 adet koyun ve Sakız cinsi 7 aylık 5 adet kuzuları sirkat ettiklerini açıkladı.

21 Ağustos'ta Mağusa Derinya bölgesinde bir polis ekibi tarafından yapılan aramada sirkat edilen koyun ve kuzuların zanlı Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara'ya ait mandıra içerisinde tespit edildiğini belirten Özgüç, tutuklanan zanlı Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara'nın konu koyun ve kuzuları zanlı Ahmet Yazar'dan aldıklarının öğrenilmesi üzerine zanlı Yazar da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Özgüç, suçun işlendiği gece zanlı Emrah Özdemir ve Hüseyin Kara'nın van bir araçla Mağusa'da zanlı Ahmet Yazar'ın yanına gidip mazot aldıklarının öğrenildiğini belirtti.

İSKELE BÖLGESİNDE BENZER HIRSIZLIKLAR ARTTI

Polis memuru Özgüç, tahkikatın yeni başladığını belirterek İskele bölgesinde birçok faili meçhul hayvan sirkati meselesinin olduğunu ve bunlarla ilgili de araştırma yapıldığını açıkladı. Çevredeki kamera görüntülerini ve zanlılara ait telefonlarının dökümlerinin alındığını belirten Özgüç, alınması gereken ifadeler ve aranan emarelerin olduğuna dikkat çekerek 5 zanlının da 3'er gün tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.