İSKELE
okuma süresi: 7 dak.

Sedat Kılıç: "CTP'ye tek başına iktidar şansı verilmeli"

Sedat Kılıç: "CTP’ye tek başına  iktidar şansı verilmeli"

KIBRIS POSTASI'nın 7 Ocak'taki erken genel seçime katılacak adayları tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği "Seçim Sohbetleri" adlı yazı dizisi sürüyor... Bugünkü konuk Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele milletvekili adayı Sedat Kılıç...

Yayın Tarihi: 02/12/17 09:53
okuma süresi: 7 dak.
Sedat Kılıç: "CTP’ye tek başına  iktidar şansı verilmeli"
A- A A+
Seçim Sohbetleri
ŞÜKÜFE HANSEL
  • KIBRIS POSTASI'nın7 Ocak'taki erken genel seçime katılacak adayları tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği "Seçim Sohbetleri" adlı yazı dizisi sürüyor...
  • Bugünkü konuk Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) İskele milletvekili adayı Sedat Kılıç... Kılıç, "Bu düzenin değiştirilmesi gerekiyor... Üreterek gelir pastasını büyütmemiz ve bu pastadan tüm vatandaşların adil bir şekilde faydalanması kaçınılmazdır. Bunu gerçekleştirmek için de CTP'ye tek başına iktidar şansı verilmelidir" dedi.

Sedat Kılıç kimdir? "Kısaca kendinizden bahsediniz" dersek, neler söylersiniz?

Sedat Kılıç 1969 Diyarbakır doğumludur. Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü Tarih Öğretmenliği mezunudur.1993 te öğretmenliğe başlayıp, çeşitli okullarda 22 yıllık öğretmenliği sonrası, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olarak CTP-DP ve CTP-UBP hükümetlerinde görev aldı. İki dönem KTOEÖS yönetim ve yürütme kurulu üyeliği yaptı. Lisanslı aktif futbol hayatı sona erdikten sonra antrenörlüğe başlamış ve birçok kulüpte görev yaptı. Uluslararası voleybol hakemi ve hakem hocalığı yanında Voleybol Federasyonu MHK Asbaşkanlığı görevini de halen yürütmektedir. KTSYD üyeliği ve Antrenörler Derneği üyesidir.Yenidüzen Gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Yeni Boğaziçi Belediyesi Kültür Sanat Festivali ve Cittaslow(Yavaş şehir) çalışmalarında aktif rol oynadı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Neden aday oldunuz? Seçmenden oy talep ederken neler söyleyeceksiniz? Size göre mevcut veya geçmişteki hükümetler başarısızsa, ki biz öyle düşündüğünüzü varsayıyoruz. Başarılı olmak için neler yapılmalı?

Geçmiş ve mevcut hükümetlerin adil yönetimden uzak ve ganimet düzeni şeklinde tezahür eden yönetimi olmasa aday olma gereği duymazdım. Bu düzenin değiştirilerek, üreterek gelir pastasını büyütmemiz ve bu pastadan tüm vatandaşların adil bir şekilde yararlanabileceği bir sisteme geçilmesi gerekmektedir. Sosyal adalet anlayışı bunu gerektirmektedir.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki bir çok sorunun da sebebi midir? Eğer değilse, ülkede var olan sorunların çözümü konusundaki düşünce ve önerileriniz nelerdir?

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki bir çok sorunun çözümsüzlüğünün ana sebebidir. Uluslararası camia ile entegre olmayan ve uluslararası hukukun bir parçası kabul edilmeyen ülkemizde, yegane çözüm Kıbrıs'ta federal bir çatı altında iki toplumlu ve eşit temsiliyete dayalı bir çözüm modelini gerçekleştirene kadar; kendi içimizde eşitlik, özgürlük ve adalet temelinde inşa edilmiş bir kültürü, sosyal adaleti ve eşit bölüşümü esas alan, üretime dayalı yeni bir düzeni oluşturmaya çalışmaktır.

Gerek CTP'li, gerekse CTP'li olmayan seçmene vermek istediğiniz mesaj var mıdır?

CTP'li olsun veya olmasın bu toplumdan CTP ve kadrolarını bir kez olsun tek başına iktidara getirerek, söylediklerini sahip olduğu kadroyla birlikte gerçekleştirebilmesi için bir fırsat verilmesi gerekmektedir. O zaman toplumun bu icraatlar doğrultusunda CTP'yi her türlü yargılama hakkı doğacaktır.

Aşağıdaki başlıklarla ilgili olarak, sadece bir kaç kelimeyle neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomi: Daha çok üretim ve adil paylaşım.

Vergi: Az kazanandan az, çok kazanandan çok verginin alındığı bir sistemi kurmak gerek.(Vergi adaleti)

Adalet: Devlet yönetiminin temel ilkesi haline getirerek bugünkü güvensizliği ortadan kaldırmak gerekmektedir.

Ulaşım ve Trafik: Yurt içinde toplu taşımacılığın özendirilerek artık yollarımızın kaldıramadığı ve bir çok olumsuzluğu beraberinde taşıyan yollardaki yoğunluğun azaltılarak, güvenli bir ulaşım ağını sağlamak gerekmektedir.

Tarım ve hayvancılıkta; ülke ekonomisindeki payı arttırarak, orta ve uzun vadeli planlarla, iklim koşulları ve verimli türlerin tespit edilerek cesaretle bu değişimi gerçekleştirerek istihdamı da arttırmak gerekir. Bunun tek çıkış yolu da kooperatifçiliktir.

Sosyal Güvenlik: Devlet, bireyin hizmetkârı olması gerektiği anlayışı üzerinden hareketle; kişinin toplumun kaynağı ve amacı olduğu gerçeğinden hareketle; siyasal, sosyal ve ekonomik açıdan bireyin varlığını güvence altına almakla mükelleftir.

Turizm: Her şey dahil çalışan büyük otellerin yeterince var olduğu gerçeğinden hareketle, turizm gelirlerinden Eko ve Agro turizm ile uğraşanlarında yeterli pay alabildiği ve tarım ve hayvancının da bir parçası olduğu, küçük sanayi ve ulaşım sektörünün de hak ettiği kadar işin içinde olduğu, sadece kentler değil küçük köylere de bu turizm anlayışının taşındığı bir sistemi hayata geçirmek gerekmektedir.

Çevre: Sadece bu gün yaşayanların değil, gelecek kuşaklarında hakkı olduğu gerçeğinden hareketle; çevrenin korunması ve geliştirilmesi, sağlıklı, uzun vadeli ve planlı bir ekonomik kalkınma içinde yaşamsal öneme sahiptir.

Kültür: Toplumsal kişilik; yani haysiyetle ilintili olarak tüm dünya halkları ile eşit ve entegre olmamızı sağlayacak unsurların başında gelmekte olup; şimdiki sistemde hak ettiği değeri görmediğine inanmaktayım. Birçok sanatçımız bireysel olarak kendisini uluslararası camiaya kabul ettirmiş olmasına rağmen; toplum olarak hak ettiğimiz noktada değiliz.

Spor: Herkes için yaşam boyu spor kültürünü yerleştirmekle beraber; lisanslı sporcu sayısını arttırmak ve elit sporculara hak ettiği değeri verip yeterli imkânları sağlamak birincil görevimiz olmalıdır. Bunu da uluslararası alanda başarılı olmuş sporcular ve akademisyenlerle birlikte yapılacak çalışmalarla detaylandırmak gerekecektir.

Eğitim: Eğitimin bir toplumun geleceğini oluşturan en önemli araç olduğu gerçeğinden hareketle, bireyin merkeze yerleştirildiği, yeteneklerini geliştirebileceği, çağdaş, fırsat eşitliğine dayalı, bilimsel bir eğitim anlayışını yerleştirmek gerekecektir. Ayrıca iş derdine geçim derdine düşürülmemiş, aydın kişiliği yok edilmemiş, örgütlü yapısıyla varlığını ortaya koyan bir öğretmen profiline de ihtiyaç vardır.

Sağlık: Kamusal alanda gerekli sağlık hizmetlerinden herkesin eşit şekilde yararlanmadığı günümüz sağlık sisteminin yerine; varlıklı ile yoksulun bu hizmetlerden yararlanma noktasındaki makasın daha da açılmasına fırsat vermeden; kamu hastaneleri ve sağlık ocaklarına gerekli bütçenin ayrılarak burada çalışmanın teşvik edildiği, özel sektöründe gerekli yasal düzenlemelerle yerini aldığı ve yeterince denetlendiği bir yapı geliştirilmelidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.