İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Balalan'da bir ömür

Balalan’da bir ömür

Karpaz'ın Balalan köyünde yaşayan Nadir Canova ve Gülasiye Sıcak 1974 yılı öncesi Rumlarla nasıl yaşadıklarını Haberci Gazetesine anlattı

Yayın Tarihi: 21/04/12 12:09
okuma süresi: 2 dak.
Balalan’da bir ömür
A- A A+

Sultan Boztuna

Karpaz'ın Balalan köyünde yaşayan Nadir Canova ve Gülasiye Sıcak 1974 yılı öncesi Rumlarla nasıl yaşadıklarını Haberci Gazetesine anlattı.

1933 doğumlu olan Nadir Canova, 59 sene önce Balalan köyüne evlenerek burda yaşamaya devam etmiş.Yeşilköy'de Rumlarla karışık yaşarken hiçbir sorun yaşamadık, Balalan köyünde Rum yoktu ama tarlalarımız komşuydu diye ortak iş da yapardık diyen Canova, onlarla anlaşır, geçinirdik dedi ve sözlerine şöyle devam etti:"74'ten sonra Rumlarla ayrıldık.Biz eskiden geçimimimizi tütün, bostan, susam, bahçe işi yaparak sağlardık.Seneden seneye aldığımız parayla yaşardık.Eşeklerimiz vardı, tütüne giderdik.Eskiden traktör çok yoktu, hayvanlarla gider gelirdik.Ziyamet'te rumların dükyanları vardı, oraya giderek alış veriş yapardık, çok sohbetler de yapardık" dedi.Gülasiye Sıcak da bu sözlere katılırken şunları söyledi:" Ben Balalan'da doğdum, burda evlendim.Köyümüzde rum yoktu ama tarlalar karışıktı.Beraber biçerdik.Eskiden çalışıp kazandığımız parayla tüm ihtiyaçlarımızı karşılardık ve artırırdık da.Şimdi aldığımız aylıkla geçinmeye çalışırık.Harptan önce çalışma için portokala giderdim, yapıcılığa giderdim.Aramızda savaş çıkana kadar bir sorun yaşanmadı.Son gün savaş çıktı dediler ve biz halen birlikte çalışırdık" dedi.

Haberci

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.