GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Sennaroğlu: "Doludan zarar gören üreticiler tazmin edilecek"

Sennaroğlu: "Doludan zarar gören üreticiler tazmin edilecek"

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bakanlık yetkilileri ve Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı ile birlikte Güzelyurt Bölgesi'ni ziyaret ederek dün meydana gelen yoğun dolu yağışından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 18/03/14 17:51
okuma süresi: 3 dak.
Sennaroğlu: "Doludan zarar gören üreticiler tazmin edilecek"
A- A A+

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre bölgeyi ziyaretinde Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği ve K. T. Narenciye Üreticileri birliğini de ziyaret eden Sennaroğlu, üreticilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Sennaroğlu, Güzelyurt ziyaretinde Cypfruvex tesislerine de giderek incelemelerde bulundu.

Doludan zarar gören üreticinin ürünlerine öncelik

Sennaroğlu, ziyaretinde dün meydana gelen dolu yağışından zarar gören bölgelerin Genel Tarım Sigortası yetkilileri tarafından gezilip tespit yapılacağını söyleyerek zarara uğrayan üreticilerin tazmin edileceğini belirtti.

Sennaroğlu, doludan zarar gören üreticilerin ürünlerinin toplanması konusunda Cypfruvex tarafından öncelik tanınması için de gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Sennaroğlu: "Ana sorun sistemden kaynaklanıyor"

Bakan Sennaroğlu, Güzelyurt ziyaretinde üreticilere seslenerek bölgenin ve narenciye üreticilerinin sorunlarını bildiklerini söyledi.

Sennaroğlu, özellikle narenciyenin pazarlanması konusunda sıkıntılar olduğunu belirtti.

Sennaroğlu, geçen yıl 15 milyon TL olan narenciye ihracat teşvik primlerini bu yıl 19 milyon TL'ye çıkardıklarını, ancak buna rağmen pazarlamadaki sıkıntılar nedeniyle istenen etkinin yaratılamadığını kaydetti.

Sektördeki sorunların ana kaynağının mevcut sistemden kaynaklandığını ifade eden Sennaroğlu, ilgili tüm paydaşların ve hatta muhalefet partilerinin temsilcilerinin de olacağı bir çalıştayla sorunlara çözüm üretmenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Sennaroğlu: "Mevcut sistemle narenciye duvara tosladı"

Mevcut sistemle narenciye üreticilerinin duvara tosladığını söyleyen Sennaroğlu, tür değişikliği de dahil çözüm önerilerinin masaya yatırılması gerektiğini vurguladı.

İkinci taksit ödenecek

Geçmiş hükümet döneminden kalan küçükbaş hayvan üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin ikinci taksiti ile Vergisiz Akaryakıt Desteği'nin tümünün ödemesini yaptıklarını da hatırlatan Sennaroğlu, narenciye üreticilerinin Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin ikinci taksitinin de önümüzdeki haftalar içinde ödeneceğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.