GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Özgürgün: "UBP varolduğu sürece Güzelyurt bölgesi verilmeyecek"

Özgürgün: "UBP varolduğu sürece Güzelyurt bölgesi verilmeyecek"

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "UBP varolduğu sürece Güzelyurt bölgesi verilmeyecek" dedi.

Yayın Tarihi: 03/10/14 15:39
okuma süresi: 5 dak.
Özgürgün: "UBP varolduğu sürece Güzelyurt bölgesi verilmeyecek"
A- A A+

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün dün akşam Güzelyurt UBP İlçe binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, UBP'nin en kısa sürede iktidara geleceğine inandığını belirterek, "İktidar olduğumuz gün Güzelyurt bölgesi için gerçekleştireceğimiz çok projeler vardır. Bölge çok ihmal edilmiştir. Önümüzdeki dönem hem ülkemiz için, hem partimiz için, hem de özellikle bu bölge için çok daha güzel günlerin geleceğinin müjdesini vermek isterim" ifadelerini kullandı.

UBP Genel Merkez'den yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli ve Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre katıldı.

"HEDEFİMİZ PARTİ TÜZÜĞÜ...."

UBP parti tüzüğünün değiştirilmesi ve çağdaş bir yapıya kavuşturulması için çalışmalarının sonuna gelindiğini belirten Özgürgün, "Bizim birinci hedefimiz parti tüzüğünün değiştirilmesidir. Yoğun bir çalışma neticesinde tüzüğümüzü daha çağdaş bir hale getirdik. Bunun için de 29 Kasım 2014 tarihinde 'Parti Tüzüğü Kurultayı' yapma kararı aldık. Bu tüzük partimizin yapısını değiştirecek ve daha çağdaş bir tüzüğe kavuşmuş olacağız" şeklinde konuştu.

"UBP'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNE HERKESİ BEKLİYORUZ"

11 Ekim tarihinde, UBP'nin kuruluş yıldönümü olduğunu ve bunun için de Acapulco Otel'de bir kutlama resepsiyonu düzenleneceğini ifade eden Özgürgün, "Tüm partililerimizi ve partimize gönül verenleri aileleri ile birlikte bu kuruluş yıldönümü resepsiyonumuza bekliyoruz" dedi.

"CUMHURBAŞKANI EROĞLU YENİDEN ADAY OLMALI"

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yeniden aday olması için çağrı yaptıklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımıza özellikle Kıbrıs görüşmelerinde Rum lider Anastaiadis'in karşısında, kesin olarak ihtiyaç vardır. UBP kendisine yeniden aday olması yönünde çağrı yapma kararı almıştır. Anastaiadis bu görüşmelerde istek olarak birinci sıraya Güzelyurt'u koymuştur. UBP var olduğu sürece, ki bunu sayın Cumhurbaşkanımız da açıklamıştı, Güzelyurt'un verilmesi mümkün değildir. Bunun için de UBP'nin güçlü olması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Bazı adayların açıklamalarında, 'Seçilirsem Maraş'tan başlayarak, taleplere göre geri vereceğim' açıklamalarının görüldüğünü savunan Özgürgün, "Dolayısıyla önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri çok önemlidir. Masada çok ciddi bir döneme girilmiştir. UBP'nin güçlü olması gerekmektedir. Güçlü bir UBP ile Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu'na destek verilmesi gereği olan bir dönemdir. Biz bunun için de bu bölge toplantılarımızı başlattık ve 'Niçin UBP, Niçin Eroğlu' konusunda halkımıza bilgilendirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"GÜZELYURT BÖLGESİ ASLA VERİLEMEYECEK.....KALKINMASI GEREK"

Narenciye konusuna da değinen UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, "Bizim dönemimizde narinciye ve Cypruvex'te sıkıntı yaşanmıyordu. Bugünkü CTP hükümetinin Güzelyurt ve Lefke'nin ileriye gitmesi ve kalkınması işlerine gelmiyor. Biz bu bölgenin asla verilmeyeceğini bilerek, bu bölgenin kalkınmasını istiyoruz. Bölgede bulunana LAÜ ve ODTÜ üniversiteleri çok önemlidir. Göreceksiniz ki Anavatanımızdan gelecek su ile ve daha sonra gelecek elektrikle UBP dönemlerinde Güzelyurt ve Lefke bölgesi çok kalkındırılacaktır" dedi.

DÜRÜST

Toplantıda bir konuşma yapan UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst de, Eylül ayının okulların açıldığı, Ekim ayının Meclis'in açıldığı bir ay olduğunu anımsatarak, siyasette suların ısınmaya başladığını belirtti.

"Bizler de siyasi aktivitelerimizi hızlandırmış, olası bir seçime yönelik olarak ve olağan hareketliliklerden dolayı çalışmalar içerisindeyiz. Biz UBP olarak birlik, beraberliğin simgesi, Anavatanımız Türkiye'nin bu topraklarda temsilcisi olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuşan Dürüst, KKTC devletinin sonsuza kadar bu topraklarda yaşayabilmesi, Kıbrıs Rum Yönetimi temsilcilerine pabuç bırakmamak için ve Güzelyurt'tan asla taviz vermemek için parti Genel Başkanı'na sahip çıkacaklarını kaydetti.

Güzelyurt İlçesi olarak bölgeye sahip çıkacaklarını dile getiren Dürüst, "Güzelyurt'a, Lefke'ye ve köylerine sahip çıkak olan bizleriz. Bizim CTP yetkililerinden bir beklentimiz yoktur. İşte bir yıldır iktidarda olan bu arkadaşlar bölgeye bir çivi bile çakmadılar. Çakılan tüm çivilerde UBP'nin imzası vardır, bundan sonra da UBP'nin imzası olacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.