GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Güzelyurt'a gün doğdu

Güzelyurt'a gün doğdu

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün öğrenci sayısının artmasıyla, ekonomik zorluklar ve terk edilmişlikle boğuşan Güzelyurt'a gün doğuyor… Güzelyurt-Kalkanlı Bölgesi'nde bulunan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde öğrenci sayısının artmasıyla, Kalkanlı Bölgesi'ne sığmayan öğrenciler Güzelyurt'a taştı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, Güzelyurt'ta evini kiralamak isteyen vatandaşları Rektölük Ofisi'ne başvurmaya çağırdı.

Yayın Tarihi: 06/10/14 15:46
okuma süresi: 3 dak.
Güzelyurt'a gün doğdu
A- A A+

Kıbrıs Postası - Filiz Seyis

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde hızla artan öğrenci sayısı Güzelyurt Bölgesi'ne umut oldu.

Güzelyurt-Kalkanlı Bölgesi'nde bulunan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde öğrenci sayısının artmasıyla, Kalkanlı Bölgesi'ne sığmayan öğrenciler Güzelyurt'a taştı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, Güzelyurt'ta evini kiralamak isteyen vatandaşları Rektölük Ofisi'ne başvurmaya çağırdı.

Öğrenciler Kalkanlı'ya sığmadı, Güzelyurt'a taştı

Güzelyurt-Kalkanlı Bölgesi'nde bulunan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde öğrenci sayısının artmasıyla, Kalkanlı Bölgesi'ne sığmayan öğrenciler Güzelyurt'a taşarken, bazı öğrencilerin kalacak yer bulmakta zorlandığı öğrenildi.

Tümer: "Yer bulamayanlara geçici yer gösteriyoruz"

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer, bazı öğrencilerin kalacak yer bulmakta zorlandığını doğrularken, yer bulamayan öğrencilerin sayısının abartılacak boyutta olmadığını ve bu durumdaki öğrencilere geçici olarak kalacakları yer gösterdiklerini anlattı.

"Güzelyurt'ta evini kiralamak isteyenler bize ulaşsın"

Tümer, "Şu anda elimizdeki yurtların kapasitesi 1700 civarında öğrenciyi barındırabilir. Bu yıl öğrenci sayımızın ise 2400-2500 civarında olmasını bekliyoruz. Yani 700-800 civarında öğrenci yurtlara yerleşemeyecek. Bu nedenle Güzelyurt Bölgesi'nde evini kiralamak isteyen kişileri bize ulaşmaya çağrıyoruz" dedi.

"Bölgede ciddi bir yoğunluk yaşanıyor"

Tümer, ilk anda ev bulamayan öğrencilere Güzelyurt Belediyesi'nin de yardımı ile geçici yer gösterdiklerini yineleyerek, bölgede ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün bulunmasından dolayı ciddi bir yoğunluk yaşandığını ve bunun Güzelyurt'a ekonomik olarak ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

"Güzelyurt'ta sokak sokak dolaşıyoruz"

Kampüsün bulunduğu Kalkanlı'da boş kiralık ev kalmadığı kaydeden Tümer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kampüsümüzün bulunduğu Kalkanlı Bölgesi'nde kiralık yer kalmadığından, Güzelyurt'ta sokak sokak dolaşıyoruz."

"Köprü olmaya çalışıyoruz"

"İstiyoruz ki, elimizde hem nitelik hem de fiyat açısından öğrencilerimiz için makul olacak yerlerden bir havuz olsun ki ev arayan öğrencilerimizi yönlendirebilelim. Evlerini kiralamak isteyen bölge halkıyla, ev arayan öğrenciler arasında köprü olmaya çalışıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.