GÜZELYURT
okuma süresi: 7 dak.

Güzelyurt'ta modern ve kapsamlı bir hastane için düğmeye basıldı

Güzelyurt'ta modern ve kapsamlı bir hastane için düğmeye basıldı

Güzelyurt'ta modern ve kapsamlı bir hastane için düğmeye basıldı. 2016 yılında tamamlanması beklenen hastane Güzelyurt halkını çok sevindirirken,Güzelyurt milletvekilleri ve doktorlarını ise uzun yıllardır savundukları 2'nci basamaklı bir hastaneye kavuşacaklarından dolayı mutlu etti.

Yayın Tarihi: 02/11/14 11:30
okuma süresi: 7 dak.
Güzelyurt'ta modern ve kapsamlı bir hastane için düğmeye basıldı
A- A A+

Eniz ORAKCIOĞLU - Kıbrıs Postası

Güzelyurt halkı yıllardır özlemini çektiği hastaneye kavuşuyor. Kıbrıs Postası'na konuşan doktor ve bazı bölge milletvekilleriSağlık Ocağının bölge için yetersiz kaldığını ifade ederek, kapsamlı bir hastanenin bir an önce hizmete girmesi için bekliyorlar.

Güzelyurt Sağlık Ocağı Başhekimi Dr. Ekenoğlu, Sağlık Ocağının bölge için yeterli olmadığını belirterek,"Yeni bir hastaneyi açmakla da iş bitmiyor, o hastanede hizmet verecek olan doktoru bulmak da bir o kadar önemli" dedi.

Güzelyurt Milletvekili Dr.Pilli, 1988 yılından beri Güzelyurt'ta doktorluk yaptığını hatırlatarak, "Güzelyurt halkının hastane eksiği sebebiyle neler çektiğini çok iyi biliyorum.Kısacası hastane bölgeye çok şey katacaktır" şeklinde konuştu.

Güzelyurt Milletvekili Dr.Erçal isebölgede can kaybına neden olacak düzeyde sağlık sorunları ile karşılaştıkları söyleyerek, "İnsanlara anında yardımcı olamadığımız için her zaman yeni bir hastanenin yapılması gerektiğini savunduk" dedi.

Güzelyurt'ta modern ve kapsamlı bir hastane için düğmeye basıldı. 2016 yılında tamamlanması beklenen hastane Güzelyurt halkını çok sevindirirken,Güzelyurt milletvekilleri ve doktorlarını ise uzun yıllardır savundukları 2'nci basamaklı bir hastaneye kavuşacaklarından dolayı mutlu etti.Kıbrıs Postasına konuşan doktor ve milletvekilleri, modern 2'nci basamak bir hastanenin bölgeyeçok şey katacağını ve belirsizliğin ortadan kaldıracağına dikkat çekerek "Bölgede yaşanan ciddi sağlık sorunları karşısında sağlık hizmetlerinin eksikliğinden dolayı katkı koyamıyorduk" dedi.

Güzelyurt'ta yeni bir hastane

Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanı Ahmet Gülle'nin yaptığı açıklamaya göre, Güzelyurt bölgesinin sağlık gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik, modern, 50 yataklı bir hastane yapılması için düğmeye basıldığını ve yeni hastanenin 2016 yılında hizmet vermeye başlamasını planladıklarını belirtmişti. 2015 yılının başında yeni hastane ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra, inşaat çalışmasına geçileceğini de kaydeden Gülle, Yeni hastanenin, modern ve çağdaş bir hastane olacağını ve Hastane bölge halkının sağlık gereksinimlerinin en iyi koşulda karşılanmasına olanak sağlayacağını da belirtmişti.

"Hizmet verecek doktorda bulmak da önemli"

Güzelyurt Başhekimi ve eski Güzelyurt Milletvekili Fatma Ekenoğlu Güzelyurt'ta açılacak hastanenin sadece 2'inci basamak olacağını düşündüğünü, fakat kapsamını bilmediğini belirterek, "Kısacası yapılması gereken hastane Cengiz Topel, Girne ve Magosa hastanesi kapsamında olacağını umuyorum. Yer olarak ise Sivil Savunmanın yanında bir arazi üzerine yapılacağını biliyorum ve arazinin temizliğine başlandığını da söyleyebilirim. Şu anda Güzelyurt'taki sağlık ocağı yeterli değildir, yetersizliğinin yanında sağlık ocağının her boyutuyla döküldüğünü söyleyebilirim. Bina olarak sağlam bir bina olmamasının yanında su ve kanalizasyon tesisatıngözden geçirilip tamir edilmesi için ihaleye girilmiş ve ihale çalışmaları başlatılmıştı, fakat gelinen noktada bazı sorunlar sebebiyle tesisat onarımı durmuştur. Güzelyurt'ta yaşayan vatandaş sağlık problemleri için bunca yıl Cengiz Topel ve Lefkoşa hastanesine gitmek zorundaydı, umuyorum ki Güzelyurt'a yapılacak kapsamlı bir hastane sonrasında, Güzelyurt halkıda bu eziyetten kurtulmuş olacak. Tabi bunun yanında hastaneyi açmakla iş bitmiyor, o hastanede hizmet verecek olan doktoru da bulmak önemli bir nokta" dedi.

"Hastane bölgeye çok şey katacaktır"

Güzelyurt Milletvekili Dr. Ali Pilli Güzelyurt'a hastane yapılmasının çok eskiden beridir savunduğu bir durum olduğunu söyleyerek, "Doktorluğa başladığım günden beri Güzelyurt'a bir hastanenin yapılmasının şart olduğunu her zaman savundum. Nüfusun yoğun olması başta olmak üzere, Güzelyurt halkının da sağlık hakkının olması zaten hastane olmasını gerektiren bir durumdur. Güzelyurt'ta saat 18,00'dan sonra hasta olan bir kişi nereye gideceğini şaşırıyor. En basit örneği göğüs ağrısı olan bir kişi en yakın hastane olan Cengiz Topel'le gitmek zorunda kalıyor, fakat orada da o saatlerde sadece bir doktor nöbetçi oluyor ve kimi zaman nöbetçi doktor göz veya çocuk doktoru olabiliyor, hal böyle olunca da hastalar gereken sağlık hizmetini göremiyor.

Dolayısıyla Güzelyurt Bölgesinde yeni, modern ve 2'inci derecede bir hastanenin olması şarttır.Halkımız 40 senedir sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır ve bu konuyla ilgili birçok olumsuz olay yaşamıştır. 1988 yılından beri Güzelyurt'ta doktorluk yapmaktayım ve Güzelyurt halkının hastane eksiği sebebiyle neler çektiğini çok iyi bilmekteyim, kısacası hastane bölgeye çok şey katacaktır. Güzelyurt'ta sağlık hakkının olmasın bir nevi bölgenin belirsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik adım atılmış olacaktır.

"Yeni bir hastanenin yapılması gerektiğini savundum"

Güzelyurt Milletvekili Dr. Hüseyin Erçal, Güzelyurt'a yeni 2'nci basamak sağlık hizmeti verebilecek bir hastanenin şart olduğunu her zaman savunduğunu belirterek, "Güzelyurt'un 1974 sonrası verimli bir hastaneye ihtiyacı vardı. Tabi ki bunca yıl içinde Güzelyurt'a yeni bir hastane açılması ile ilgili çalışmalar birkaç kez yapılmasına rağmen, şu anda tepki gösteren çevrelerin o zamanki tepkileri ve o dönemki iktidarların yeterince ağırlığını koyamaması sonucu geciktirildi ve bugünlere gelindi. Bunun yanında 90'lı yılların başlarında şu anki Güzelyurt Sağlık Merkezinin üst katı hastaneyi geliştirmek üzere inşa edildi ve döşendi fakat son nöbetçi doktor konma aşamasına gelindiğinde yine bazı çevrelerin baskılarıyla o dönemin yetkilileri tarafından rafa kaldırıldı. Sağlıkçı olarak bölgede çok ciddi sağlık sorunları ile karşılaştığımız da o insanlara anında katkı koyamayıp yardımcı olamadığımız için ve bizim çektiğimiz sıkıntılarla birlikte, hastalarımızın da can kayıplarına varabilecek düzeyde sorunları olduğunu bildiğimiz için her zaman yeni bir hastanenin yapılması gerektiğini savunduk. Yeni bir hastane projesinin uygulamaya geçeceği dönemde ise yine bazı çevreler tarafından tepkiler ortaya konmaya başlandı. Fakat işin temelinde ülkemizin batı bölgesinin tümünün yeterli 2'nci basamak sağlık hizmeti alabileceği bir hastaneye kavuşmanın bölgenin tüm insanına katkı verecek bir hizmet olacaktır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.