GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

UBP Genel Başkanı Özgürgün Yayla köyünü ziyaret etti

UBP Genel Başkanı Özgürgün Yayla köyünü ziyaret etti

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs'ta mümkün olduğunca hiç kimsenin yerinden oynamayacağı bir çözüm olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 07/11/14 16:30
okuma süresi: 4 dak.
UBP Genel Başkanı Özgürgün Yayla köyünü ziyaret etti
A- A A+

Özgürgün;" Şu anda BM'nin elinde bulunan Yeşil Hat bölgesindeki topraklar yüzde 8'dir. Bunların hepsini alsınlar. Maraş da verilebilir. Ama insanımızın yerinden sökülmesiyle çözüm olmaz" dedi.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün partisinin Güzelyurt ilçesinden bir heyetle Yayla köyünü ziyaret etti.

Özgürgün ziyarette yaptığı konuşmada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nu eleştirerek, Başbakan'ın hükümetteki başarısızlıklarına kılıf olarak Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünü gösterdiğini ileri srüdü.?Özgürgün, UBP olarak Güzelyurt'a büyük önem verdiklerini ancak hükümetin 15 ayda Güzelyurt'a "tek çivi dahi çakmadığını" iddia etti ?Güzelyurt bölgesinin KKTC'nin can damarı olduğunu belirten Özgürgün, Türkiye'den gelecek suyla birlikte bölgenin daha da hayat bulacağını ifade etti.

Özgüğrgün, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun aralık ayında suyun akacağını söylemesine rağmen, Başbakan Yorgancıoğlu'unun henüz bu konuda bir açıklama yapmadığını belirterek, bunu eleştirdi.

Özgürgün, Başbakan Yorgancıoğlu'nun muhalefette iken "göç yasası" dediği protokolü hükümete gelince aynen uyguladığını, karşı çıktığı Hala Sultan Koleji'nin kurdelesini keserek hizmete açtığını belirterek, Başbakan'ın söyledikleriyle yaptıklaırnın birbirini tutmadığını iddia etti.

Özgürgün, UBP olarak kendilerinin iktidarda iken de, muhalefette iken de ayni şeyi söylediklerini ifade ederek özetle şunları kaydetti:?"Hâlbuki Sayın Başbakan seçimler öncesine bu bölgeye de gelerek sizlere 'Biz tüm sorunlarınızı çözeceğiz, halkımızı refaha ulaştıracağız' diyerek sizlerin oyunu aldı ve bugün iktidardadır. Bugün 'çözüm olmazsa hiçbir şey olmaz' diyor. 'Ben sizin oyunuzu istiyorum ama biliniz ki çözüm olmazsa hiçbir şey yapamayacağız' dedi mi? Hayır demedi. O zaman sen o koltukta niye oturuyorsun? Sen bırak git da çözüm olunca gelirsin"?" Aslında amaçları halkı bıktırmak ve halka artık 'çözüm olsun' dedirtmektir" diyen Özgürgün, birçok köyü vererek Kıbrıs sorununun çözülemeyeceğini, daha çok çatışmaya yol açılacağını belirtti.?UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst de, hükümete eleştirilerde bulunarak, narenciyecinin alacağının hala ödenmediğini vurguladı ve "22 milyon TL ne zaman ödenecek?" diye sordu.

Dürüst, CTP-BG ne zaman iktidara gelse ülkede kıtlık, yokluk ve sıkıntıların baş gösterdiğini iddia etti.

Kemal Dürüst ; "Bizim yolumuz bellidir. Biz Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, muhalefette de olsak, iktidarda da olsak, bu topraklarda her zaman nefesinin kesilmeden devam etmesini savunan bir partiyiz. Biz sadece maaşların ödenebilmesi ve diğer güçlüklerin aşılabilmesi için Türkiye'ye yapay gülen yüz gösteren bir parti değiliz" dedi.

UBP Güzelyurt Milletvekili Ali Pilli de halka ve devlete hizmet için göreve talip olduklarını, muhalefette olsalar da yine halkla iç içe olduklarını belirtti.

Pilli, hükümetin Güzelyurt ve bölgesine bir tek çivi bile çakmadığını ve bölgeyi gözden çıkardığını iddia etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.