GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Kalkanlı Köyü İnisiyatifi'nden 'cami' açıklaması

Kalkanlı Köyü İnisiyatifi'nden 'cami' açıklaması

Kalkanlı Köyü İnisiyatifi, cami ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 10/11/14 11:52
okuma süresi: 2 dak.
Kalkanlı Köyü İnisiyatifi'nden 'cami' açıklaması
A- A A+

Geçtiğimiz günlerde Kalkanlı köyünde yapılması planlanan cami inşaatı hakkında basında çıkan ve habere göre Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD), Güzelyurt Milli ve Manevi Değerleri Koruma Derneği (GÜMANDER), Güzelyurt Ülkü Ocakları ve bazı öğrenci birlikleri tarafından yapılan açıklama gerçekleri yansıtmamaktadır.

  • Kalkanlı köyünde bir adet (kiliseden restore edilmiş) cami vardır. Dolayısı ile hiçkimse yağmurun altında namaz kılmak zorunda bırakılmamıştır.

  • Köy halkı, Kalkanlı Köyü'ne cami yapılmasına değil caminin yapılacağı yere tepki göstermiştir. Bu konu hakkında köylünün genelinin imzaladığı bir imza kampanyası da vardır. Bu doğrultuda ''caminin sadece kaymakamlıkta çalışan bir müfettiş tarafından engellendiği'' ifadesi yanlıştır ve kasıtlıdır. Çalışmaların başlamasının önünde duran tek engel, köylünün de mutabık kaldığı yere cami yapılmasının, öğrenciye uzak kalacağı gerekçesi ile reddedilmesidir. Mevzubahis mesafe 10 dakikalık bir yürüyüş mesafesidir. Cami, köy halkı nasıl düşünürse düşünsün ille de kampüsün girişine yapılması istenmektedir.

Bizler, bu kuruluşların yapmış olduğu açıklamayı ve de bir kişiyi tüm bunların sorumlusuymuş gibi yansıtmalarını talihsiz bir durum olarak niteler, bundan sonraki süreçlerde açıklama yapmadan önce iyice araştırma yapmalarını ve halka yanlış bilgi vermemelerini dileriz.

Kalkanlı Köyü İnsiyatifi(a)

Cem Kapısız

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.