GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Atatürk Güzelyurt'ta düzenlenen törenle anıldı

Atatürk Güzelyurt'ta düzenlenen törenle anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 76'ıncı yıldönümü bugün Güzelyurt'ta saat 08.55'te düzenlenen törenle anıldı.

Yayın Tarihi: 10/11/14 12:20
okuma süresi: 2 dak.
Atatürk Güzelyurt'ta düzenlenen törenle anıldı
A- A A+

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, 49.'ncu Piyade Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Coşkun Aydoğan, 2.Piyade Alay Komutanı Albay Vecdi İlke, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başlayan Törende, iki dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi.

Törende Güzelyurt Meslek Lisesi öğrencisi Erol Çelik "Atatürk'ten Son Mektup" adlı şiiri okurken, Meslek Lisesi tarih öğretmeni Şengül Akçebel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Şengül Akçebel bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 76'ıncı yılında kendisini anmak ve mirasına olan minnetkarlığı ifade etmek için toplanıldığını söyledi.

Atatürk'ün vatanına ve yurduna bağlı, millet sevgisi tutku derecesinde olan, kendisini ülkesine adayan bir devlet adamı olduğunu belirten Gökçebel, Atatürk'ün devrimlerini anlattı.

Hayat davasının memleketin çağdaş uygarlık seviyesinde olması olarak açıklayan Gökçebel, Atatürk'ü ölümünün 76. yılında rahmet ve şükranla andığını söyledi.

Atatürk'ü Anma töreni konuşmanın ardından sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.