GÜZELYURT
okuma süresi: 6 dak.

Bicen: "Yorgancıoğlu, bizi istenmeyen ilan etti"

Bicen: "Yorgancıoğlu, bizi istenmeyen ilan etti"

CTP-BG'den istifa eden Doğancı (Elye) Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Bicen Kıbrıs Postası'na konuştu.

Yayın Tarihi: 28/11/14 11:30
okuma süresi: 6 dak.
Bicen: "Yorgancıoğlu, bizi istenmeyen ilan etti"
A- A A+

Son CTP kurultayında Doğancı örgütü olarak Asım Akansoy'u desteklediklerini belirten Bicen, "Bu sebeple Başbakanımız Özkan Yorgancıoğlu bizi istenmeyen adam ilan etti. Kendisinden en az 50 kez randevu talebimiz olmasına rağmen, hiçbir talebimize yanıt dahi vermedi" dedi.

CTP-BG'den Doğancı CTP Örgütü olarak istifa ettiklerini geçtiğimiz hafta dilekçeyle basına açıklayan Bicen, Lefke'ye bağlı diğer örgütlerin de aktif olmadığını ve istifa etmiş olduklarını, fakat işi resmiyete dökmediklerini belirterek yaşanan bu gelişmeleri Kıbrıs Postası'na anlattı.

Eniz ORAKCIOĞLU

Doğancı (Elye) Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Bicen, geçtiğimiz hafta KTHY çadırını ziyaret ederek tüm basın ve CTP MYK'sı önünde istifasını açıklayarak, hükümet sorunları çözmesi gerekirken, sorun üretir duruma geldiğini söylemişti. Kıbrıs Postası'na istifasının nedenlerini açıklayan Bicen, bu istifanın geri dönüşü olmadığını ve okun yaydan çıktığını belirtti.

"CTP bir zamanlar sosyalist bir partiydi"

Doğancı (Elye) Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Bicen, CTP'nin bir zamanlar sosyalist bir parti olduğuna değinerek, "CTP parti üyeleri olarak ilkemiz emeğe, üretime ve insana saygıydı. Özellikle kitle partisi oluşundan dolayı 14 yaşımda bu partinin üyesi oldum. En başta gençlik kolları üyeliği ile başlayarak, ilçe yönetim kurulu, ilçe ve kurultay delegesi olarak her zaman partimle bir bütündüm. Küçük yaşlarda bize siyasetin sorunu çözme sanatı olduğu öğretildi, ama gelin görün ki siyaset, sorunu çözme yerine, göreve getirilen kişilerin sorun üretmesi durumuna getirildi. 2014'te CTP hükümeti geldiğinde birçok projelerimiz vardı. Yerli üretimin korunması adına fonlarla desteklenmesi, teşviklerin artarak üreticilerin bu sektörde tutulması en büyük projelerimizdi. Bunların aksine partimiz başa gelince liberal ve kapitalist bir çizgiye girmiş olması, özellikle ithalatçıları ve tefecileri KDV ve vergi indirimlerle desteklenmeleri, asgari ücretin ayaklar altına alması, göç yasasıyla ilgili muhalefetteyken başka, iktidara geldiğinde başka söyleyip, farklı uygulamalar yapması ve en son noktada KTHY çalışanların yıllardır yaşadığı sorun ve eylemde olmaları ve açlık grevi noktasına getirilmeleri bardağı taşırmıştır" dedi.

"İstifaların arkası gelecek"

Bicen, istifa etmesinin gelişimini Kıbrıs Postası'na şu şekilde anlattı; "KTHY önündeki arkadaşlarımızı ziyarete gittiğimde istifa mektubum cebimdeydi fakat orada vermek ve basının önünde açıklama niyetim yoktu. Tesadüfen CTP MYK'sının orada olması ve CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk'in, 'Sorunun ne olduğunu anlamaya geldik, sorun üzerinde çalışıyoruz, açlık grevi yapan arkadaşlarımızın son durumunu görmeye geldik' sözleri üzerine istifa yazımı orada basının önünde paylaştım. İstifamızda ben ve Doğancı CTP örgütünün hepsinin imzaları ve istifa etikleri mevcuttu. Bunun yanında Kıbrıs Postası aracılığıyla duyurmak isterim ki Lefke'ye bağlı örgütlerin hepsi istifa etmiş durumdadır, fakat işi resmiyete dökmemiştir. İstifaların arkasının geleceğini düşünüyorum. Şuan Lefke bölgesinde hiçbir örgüt aktif değildir."

"CMS'ye ait mülk başkasına peşkeş çekilemez"

Cengiz Topel Hastanesinin kapatılmasına karşı olduklarını vurgulayan Bicen, "Özellikle Cengiz Topel Hastanesi konusunda gelinen nokta ve bölgedeki hastanenin kapatılması ile ilgili söylenen sözler örgütler tarafından büyük tepkiye neden oldu, özellikle CTP'nin Güzelyurt milletvekillerinden Dr. Hüseyin Erçal'ın ortaya koyduğu görüş kesinlikle kabul edilemez. Hastanemizin CMS maden şirketinin olduğunu buradan kamuoyuyla paylaşmak istiyorum ve CMS'ye ait bir mülkün siyasiler tarafından kapatılma veya başkasına peşkeş çekilme gibi bir hakkının olmadığı düşüncesindeyim. Heyet oluşturup İngiltere'ye CMS maden şirketinin yetkilileriyle görüşmeye gitmeyi planlıyoruz. Lefke'deki bütün örgütler birlikte bunu yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"Yorgancıoğlu bizi istenmeyen olarak lanse etti"

Bicen, sözlerine şu şekilde son verdi; "İstifa ettiğim zaman birçok arkadaşım ve benim için değerli bir insan olan Asım Akansoy bana ulaşarak, vazgeçmemi ve böyle bir istifanın doğru olduğuna inanmak istemediğini söyledi. Fakat artık ok yaydan çıkmıştır. Şunuda belirtmeden geçmek istemiyorum CTP kurultayında ben ve arkadaşlarım Asım Akansoyu desteklemiştik ve bu sebeple Başbakanımız Özkan Yorgancıoğlu bizi istenmeyen partililer olarak lanse etti ve hiçbir talebimiz için bize dönmedi. Kendisinden en az 50 kez randevu talebim oldu ve hiçbir zaman bize dönmedi ve randevu vermedi. Bunun sebebi de Asım Akansoy'u desteklememizden dolayıydı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.