GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

8. Çevre duyarlılığı günü yapıldı

8. Çevre duyarlılığı günü yapıldı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen 8. Çevre Duyarlılığı Günü etkinliği bugün yapıldı.

Yayın Tarihi: 28/11/14 10:51
okuma süresi: 3 dak.
8. Çevre duyarlılığı günü yapıldı
A- A A+

Çevre bilincini geliştirmek amacıyla Güzelyurt Belediyesi, ODTÜ KK Kalkanlı Kampusu ve bölge okulları, sivil toplum örgütleri ile gönüllü vatandaşların işbirliği ile her yıl geleneksel olarak organize edilen etkinlik saat 09.00'da Festival Parkında tüm ekiplerin toplanmasıyla başladı.

Etkinliğe Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Belediye Müdürü Süleyman Aldağ, meclis üyeleri, Kurtuluş Lisesi, Şehit Turgut Ortaokulu, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, Güzelyurt Meslek Lisesi, Kurtuluş İlkokulu, Özgürlük İlkokulu, Barış İlkokulu, Fikri Karayel İlkokulu, Zümrütköy İlkokulu, Aydınköy İlkokulu, Serhatköy İlkokulu, GÜSAD Çevre Dairesi ve belediye personeli katıldı.

Etkinliğe katılan bazı okullar Güzelyurt-Kalkanlı, Güzelyurt-Akçay, Güzelyurt- Lefke ve Güzelyurt-Lefkoşa (çevre yolu) güzergahlarında bazı okullar da kendi okul çevrelerinde temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

Güzelyurt Belediyesi sağlık ekipleri tarafından tüm okullara eldiven, çöp naylonu gibi malzemeler önceden tedarik edildi.

Özçınar "Sağlıklı Yaşam Temiz Çevre ile Mümkün"

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar etkinlik öncesi basına yaptığı açıklamada çevre bilincini geliştirmek adına OTDÜ Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü ile birlikte 8 yıldır "Çevre Duyarlılığı Günü" düzenlediklerini anımsattı. Etkinlik kapsamında okulların da katılımı ile kent girişlerinde ve okulların çevrelerinde temizlik faaliyeti gerçekleştirildiğine dikkat çeken Özçınar, sağlıklı bir yaşamın temiz bir çevre ile mümkün olabileceğini söyledi. Özellikle ana yol güzergahlarına yol kenarlarına pet şişelerinin atılmasının önüne geçmek istedikleri mesajını veren Özçınar, Çevre Duyarlılığı Gününün küçük büyük herkese örnek teşkil edeceğini vurguladı.

Özçınar etkinliğe katılan öğrenci gruplarıyla sohbet ederek, çocuklara çevre temizliği konusunda eğitici bilgiler aktardı.

Toplanan çöplerin belediye ekipleri tarafından kaldırılması ile program sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.