GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Özçınar: "Güzelyurt kendi kaderine bırakıldı"

Özçınar: "Güzelyurt kendi kaderine bırakıldı"

Özçınar su yönetimi konusunda bir an evvel merkezi hükümetin tavrını koyması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 04/12/14 12:01
okuma süresi: 5 dak.
Özçınar: "Güzelyurt kendi kaderine bırakıldı"
A- A A+

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Erçin Şahmaran'ın sunduğu Gündeme Bakış programına konuk oldu. Belediyelerin sorunlarına değinen Özçınar, tüm belediyelerin 5 ana sorunu olduğunu belirtti. Türkiye'den gelen suyun tek elden yönetilmesi gerektiğine vurgu yapan Özçınar,"Su yönetimi konusunda bir an evvel merkezi hükümetin tavrını koyması gerekir. Eğer sistemi doğru oturtamazsak devlet bu suyu belediyelere satmaya kalkarsa küçük belediyelerin zaten çoğu gider" dedi.3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında da belediyelere düşen görevler olduğunu hatırlatan Özçınar programda şu ifadelere yer verdi:

"TÜM SORUNLAR 1 HAFTADA BİTER"

"Tüm belediyelerin genelde 5 ana sorunu var. Elektrik, belediye yasaları, gelir payları ile ilgili ana noktada bir sorunumuz var. Su yönetimi, çöp sorunumuz ve ihtiyat sandığı sorunlarımız var.Bu sorunlar bir haftada biter.

"GÜZELYURT KENDİ KADERİNE BIRAKILDI"

Bugün sokak ışıklarından insanlarımız memnun mu? Bizyerel yöneticiler olarak halkın memnun olmadığını görüyoruz. Elektrik bir kentin aynasıdır. Ben kentime bir çağdaşlık yaratmak istiyorum, sokak ışıklarının daha iyi olmasını istiyorum, daha çağdaş bir kentin tohumlarını atmak istiyorum gibi bir hedef koyuyorum ama artık benim elimde değil bu. Çünkü benden o hak alınmış. Bu konuda benim hiçbir gelirim yok.Güzelyurt belediyesi olarak şuanda bizim elektrik kurumu dışında bir problemimiz yok. Elektrik kurumundan doğan mükellefi yerine getirmeye kalktığım anda beni çöküntüye çekiyor. Bunun arkasından sigorta ödeyememek, ihtiyat sandığını ödememek konuları gelir. Birde su motorları konusu var.Güzelyurt yıllarca kendi kaderine bırakıldı.

"YASALLAŞMASI GEREK"

Vatandaşlarımızın şunu bilmesi gerek, eğer sokak lambanız olmazsa ve yaptığınız müracaattan cevap alamazsanız o aylık tahsisatı elektrik kurumu talep edemez maddesi var. Bu ülkenin tüm noktası için geçerlidir. Kararname vatandaşlara da denetleme vermiştir, her ne kadar yürürlükte olmasa bile. Bir an evvel bunun yasalaşması gerekir.

"TAHTA DİREKLE İLETİŞİM SAĞLIYORUZ"

BugünLEDdenönce enerjinin aşağıya gelmesi daha önemlidir. Tahta direklerle iletişimi sağladığımız bir dönemden kurtulmamız gerek. Tabi ki LED de gelecek ama üstten enerji dağıtılmasından daha riskli bir olay olamaz. Orada kopup bir çocuğa düştüğünü düşünün bunun hesabını kim verecek?

"DEVLET SUYU NASIL YÖNETECEK?"

Su yönetimi konusunda bir an evvel merkezi hükümetin tavrını koyması gerekir. Eğer sistemi doğru oturtamazsak devlet bu suyu belediyelere satmaya kalkarsa küçük belediyelerin zaten çoğu gider. Tahsilatta büyük sorunlar var. Suyun tek elden yönetilmesi gerekir. Eğer bunu belediyelere kendi yapıları içinde oluşturacağı bir birimle sağlayabilecek gücü varsa olur. Siyasetin de içeriye girmediği bir sistem olursa olur. Bu yüzden devlet önce suyun nasıl yönetileceğini ilan etmelidir.

"ÇÖP SORUNU"

Çöp konusu da başka bir sorun. Çöp alanının kapatılmasını istiyoruz Güngör'e taşınmamıza olanak sağlanmasını istiyoruz. Öncülüğü Güzelyurt'ta yapmış olsaydınız, araçları da Güzelyurt'ta vermiş olsaydınız bugün Lefke ve Güzelyurt'da çöp sorunu yoktu.

"ENGELLERİN KARŞISINDA DAHA DİK DURMALIYIZ"

Bana göre güçlü belediyeler ve güçlü yapılar oluştuğu sürece bu sorunlar mümkün mertebe çözüleceği de bir realitedir. Buna yönelik olarak çalışmalarımıza devam etmeli bu yönde yapabileceğimiz her konuda engelli kardeşlerimize bu hizmeti götürmek zorundayız. İnanıyorum ki daha iyi mesafeler kat edeceğiz. Son yıllarda tüm belediyelerde bu konu hassas bir hale gelmiştir. Her alanda olduğu gibi yetersizlikler üzerindeki bir sistemin kurbanı oluyoruz.Bu konuda daha kurallı bir yapı oluşturabilirsek inanıyorum ki bu sorunu da engellerin karşısında daha dik durma şansımız olur."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.