GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

Güzelyurt Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Güzelyurt Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Güzelyurt Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Yayın Tarihi: 06/12/14 13:35
okuma süresi: 4 dak.
Güzelyurt Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı
A- A A+

Güzelyurt Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Uzun yılardır sosyal ve kültürel işbirliğini sürdüren Güzelyurt Belediyesi ile Büyükçekmece Belediyesi bugün işbirliği protokolü imzaladı.

Güzelyurt Otel'de Konferans salonunda saat 11.3'da gerçekleşen imza töreninde Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akyüz imza koydu.

İmza törenine her iki Belediye'nin meclis üyeleri katılarak, ilk kez iki farklı belediye meclis üyelerinin bir araya geldiği birleşik meclis toplantısı gerçekleştirmiş oldu.

Özçınar

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar imza töreni öncesinde yaptığı açıklamada Büyükçekmece Belediyesi ile uzun yıllardan beri insan odaklı sosyal ve kültürel anlamada sıcak ilişkilerin devam ettiğini anımsatarak, belediyecilik alanında önemli olan bilgi ve deneyim paylaşımının Büyükçekmece Belediyesi ile çok iyi yönde gerçekleştiğini vurguladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerel yönetimler alanında Avrupa Konseyi çalışmalarında yer almasında Büyükçekmece Belediyesi'nin katkı ve desteği olduğunu belirten Özçınar, bugün imzalanan işbirliği protokolü ile var olan ilişkilerin daha da pekişeceğini belirtti ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Akyüz

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akyüz de milenyum çağında şu günlerde yaşanan savaşlara atfen 2015 yılının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşayan Türk halkı için mutlu bir yıl olmasını dileyerek sözlerine başladı. Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile uzun yıllardan beri birçok alanda işbirliği gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, bu ilişkilerin daha da gelişmesi bakımında imzalanacak protokolden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Başkan Akyüz Rumların sürekli masadan kaçan, şımarık bir çocuk gibi problem çıkarttığını belirterek, Amerika'nın demokrasi ve insan haklarına inanıyorsa,insan haklarına saygısı varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına yorum yapma hakkının olmadığını savundu.

Güzelyurt Belediyesi'nin boyutlarının üzerinde Güzelyurt Portakal Festivali'ni düzenlediğine de dikkat çeken Akyüz, Başkan Mahmut Özçınar şahsında Güzelyurt halkını ve Sivil Toplum Örgütlerini kutladı.

İşbirliği protokolü her iki tarafın karşılıklı anlayışın ve iki şehir arasındaki dostluğun tanıtımını yapmayı, dostça işbirliklerini güçlendirmeyi ve karşılıklı güven temelinde işbirliğinde bulunmayı kabul ediyor.

İşbirliği protokolünün maddeleri şöyle;

1-İki şehir güven ve dostluk alışverişi temelinde karşılıklı işbirliği ilişkilerini koruyacaktır.

2-İki şehir karşılıklılık ve eşitlik temelinde ekonomi, ticaret, eğitim, yönetim, bilim, teknoloji, kültür, festival, turizm ve sağlık alanlarında ortak kalkınma planları ve projeler arayacak yada oluşturacak, karşılıklı alışverişi teşvik edecektir.

3-İki şehir sürekli temas halinde kalarak karşılıklı alışveriş ve işbirliği konuları gibi ortak ilgi alanına giren konularda birbirleriyle dayanışma halinde olmaya çaba gösterecekler.

4-Bu işbirliği protokolü her iki ortak tarafından imzalandığı andan itibaren geçerli olacaktır. Ve iki taraf anlaşmayı karşılıklı olarak iptal edene kadar yürürlükte kalacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.