GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Dinçyürek, Güzelyurt'ta incelemelerde bulundu

Dinçyürek, Güzelyurt'ta incelemelerde bulundu

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Güzelyurt'ta katı atık ve vahşi depolama alanı olarak kullanılan bölgede tam bir çevre felaketi yaşandığını belirterek bu sorunun çözümü için ilgili kesimlerle istişareler yapacaklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 25/12/14 09:05
okuma süresi: 3 dak.
Dinçyürek, Güzelyurt'ta incelemelerde bulundu
A- A A+

Bakan Dinçyürek beraberinde Müsteşar Bülent Arkın,Orman Dairesi Müdürü İsa Direk , Özel Kalem Müdürü Aşkın Doygunel ve diğer yetkililerle birlikte Güzelyurt bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda ilk olarak Güzelyurt'da yapılması düşünülen Sanayi bölgesinin yerini inceleyen Dinçyürek, daha sonra Orman Müdürlüğüne bağlı Güzelyurt fidanlığındaki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakanlığına bağlı dairelerin Güzelyurt'daki şubelerini de ziyaret eden Dinçyürek ardından Kalkanlı'da bulunan çöp alanı ve Gamini işletmecilerine modern şartlarda üretim yapması için tahsis edilmesi düşünülen arazileri inceledi.

Güzelyurt'daki incelemelerini değerlendiren Bakan Dinçyürek, Güzelyurt fidanlığında üretimi yapılan fidanlar hakkında bilgi aldıklarını ifade ederek bu yıl ki fidan hedeflerinin 1 Milyon olduğunu anımsattı.

Kalkanlı'da bulunan ve bölgenin en önemli sorunlarından biri olan katı atık ve vahşi depolama alanı olarak kullanılan yerde yaptıkları incelemede oldukça üzücü görüntüleri gördüklerini ifade eden Dinçyürek, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını söyledi.

Bu konuyla ilgili Bakanlıkta bir çalışma başlattıklarını ifade eden Dinçyürek :"Çöpleri toplamak ve depolamak Bakanlığımızın görevi değildir.Bizim görevimiz, çöplerin usülüne uygun depolanıp depolanmadığını denetlemektir" dedi.

Yaşanan tablonun bir çevre felaketi olduğunu vurgulayan Dinçyürek, bu durumla ilgili yerel yönetimler ve yetkili kurumlarla istişaralerde bulunacaklarını, uygun depolama yöntemine geçiş için ne yapılması gerekiyorsa bunu planlayacaklarını belirtti.

Dinçyürek, bu yöntemin uygulandığı bir depolama ortamının sürdürülebilir olmadığının ortada olduğunu ifade ederek "Güzelyurt Bölgesi bu şekilde kendi kaderine terk edilemez" dedi.

Bakan Dinçyürek bölgede Gamini işletmeciliği yapan kişilerin daha çağdaş yöntemlerle çalışarak, emisyonlarının çevreye zarar vermeyecek bir yöntemle kömür üretmesi adına girişim başlatacaklarını bu çerçevede bu işletmecilere yine Kalkanlı bölgesinde tahsis edecekleri alanı da incelediklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.