GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Baf direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı

Baf direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı

Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler Güzelyurt'ta düzenlenen törende anıldı.

Yayın Tarihi: 09/03/15 13:00
okuma süresi: 2 dak.
Baf direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı
A- A A+

Baf-Limasol İlçeleri Şehit ve Hadise Kurbanları Anıtı'nda saat 10.00'da düzenlenen törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, milletvekilleri Menteş Gündüz, Kemal Dürüst, Ali Pilli, Hüseyin Erçal, Zorlu Töre, Güzelyurt Belediye Başkanı Mehmut Özçınar, Güvenlik Kuvetleri Komutanlığı Adına Albay Vecdi İlke, KTBK adına 49. Piyade Alay Komutanı Albay Coşkun Aydoğan ve diğer kurum, kuruluş, dernek ve okulların temsilcileri katıldı.

Törende protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasını, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi izledi.

Baf Türk Birliği adına Tuğrul Aktigin'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra Güzelyurt Türk Maarif Koleji öğrencisi Cemaliye Akyüz "Şehide" isimli şiiri okumasıyla tören sona erdi.

AKTİGİN

Tuğrul Aktigin konuşmasında 9 Mart 1964'taki Rum baskınlarına karşı Baf'ı kahramanca savunan ve "Gazi" ünvanı kazandıran şehitleri saygı, özlem ve rahmetle andıklarını bildirdi.

Göçmenlerini, kayıplarını ve şehitlerini dünyaya anlatan Rum tarafının Kıbrıs Türkü'nün haklı davasını görmezden geldiğini belirten Aktigin, haklı davanın, savunulabildiği sürece haklı olacağını söyledi.

Aktigin, Kıbrıs Türklerinin eşitlik, egemenlik ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisi konusunda aynı şeyleri hep bir ağızdan dile getirmesi gerektiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.