GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Teneke Çocuk Projesi Güzelyurt'ta tanıtıldı

Teneke Çocuk Projesi Güzelyurt'ta tanıtıldı

Yeşil Barış Hareketi'nin "Elini Uzat Tenekeyi Yaşama Dönüştürelim" sloganıyla organize ettiği Teneke Çocuk Projesi, Güzelyurt'ta tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 30/03/15 18:26
okuma süresi: 2 dak.
Teneke Çocuk Projesi Güzelyurt'ta tanıtıldı
A- A A+

Proje, ülkede her yere saçılan ve doğada yıllarca bozulmadan büyük bir kirlilik olarak biriken kullanılmış alüminyum meşrubat kutularının geri dönüşüme kazandırılarak hastanelerin çocuk bölümlerinin ihtiyacı olan donanımlarının alınmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt Belediyesi ve Yeşil Barış Hareketi'nin ortaklığında başlatılan projeye, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, GÜSAD, Güzelyurt Yeşilada Lions Kulübü, SEÇDER ve GASAD da partner olarak destek veriyor.

Güzelyurt kent merkezinde ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek okullara yönelik proje ve geri dönüşüm ile ilgili seminerler düzenlenecek. Proje kapsamında Güzelyurt Belediyesi ihtiyaç oranında Teneke Ev (Geri Dönüşüm Kafesi) üreterek kentin belirli noktalarına monte edecek.

Belediye tarafından depolanan kutular belirli aralıklarla Teneke Çocuk Toplayıcıları, Teneke Çocuk Gönüllüleri ve partnerler tarafından ayrıştırılması yapılarak Yeşil Barış Hareketi tarafından değerlendirilip geri dönüşümü sağlanacak. Teneke kutuların geri dönüşümünden elde edilecek gelir hastanelerin çocuk bölümlerinde bulunan eksikliklerin giderilmesi ve bu bölümlerde daha iyi hizmet verilebilmesi amacı ile kullanılacak.

Açıklamaya göre, Güzelyurt Belediyesi, 2015 yılı içerisinde alüminyum kutuların geri dönüşümü dışında, kağıt ve plastik atıkların da ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması ve bölgede yaşanan katı atık problemine çözüm bulabilmek amacıyla projeler hazırlayarak çalışmalarını başlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.