GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

"10. Geleneksel Çilek Festivali" Telsim'in de katkılarıyla gerçekleşiyor

"10. Geleneksel Çilek Festivali" Telsim'in de katkılarıyla gerçekleşiyor

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği'nin düzenlediği "10. Geleneksel Çilek Festivali" Telsim'in de katkılarıyla gerçekleşiyor.

Yayın Tarihi: 02/05/15 14:05
okuma süresi: 3 dak.
"10. Geleneksel Çilek Festivali" Telsim'in de katkılarıyla gerçekleşiyor
A- A A+

3 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek olan festivalde Telsim de Önce Kadın Projesi'ndeki kadınların , Kıbrıs kültürüne ait el emeği göz nuru ürünleri ile çeşitli yöresel yiyecek ve içeceklerini satışa sundukları standlar ile yer alıyor. Önce Kadın Projesi'ndeki kadınların değerli ürünleri katılımcılar tarafından beğeni topluyor.

Telsim'in katkılarıyla gerçekleşen festivalde Telsim Teknoloji günleri, müzik grupları, minikler şöleni, halk oyunları, dans gösterileri, yüzme maratonu, sörf gösterileri, fotoğraf sergisi, çilek ürünleri yarışmaları, klasik arabalar, doğa ve çilek yürüyüşleri, çilek bahçelerine ziyaretler yer alıyor.

ÖNCE KADIN PROJESİ'NİN ÜRÜNLERİ'NE BÜYÜK İLGİ

Telsim'in Önce Kadın Projesi ile yer aldığı festivalde çeşitli yöresel lezzetler ile Kıbrıs kültürüne ait değerlerin yaşatıldığı el emeği göz nuru ürünler yoğun ilgi ile karşılaşıyor. Telsim'in İş Kadınları Derneği iş birliğinde hayata geçirdiği "Önce Kadın Projesi" ile ürettiklerini kazanca dönüştüren kadınlar, öncekadin.kibristailan.comsitesinde satışa sundukları ürünleri festivalde de sergileyip, satışa sunuyor. Kıbrıs kültürünü gelecek nesillere taşımak misyonuyla üreten kadınların değerli ürünlerden satın alan ziyaretçiler hem kültürümüze sahip çıkıyorlar hem de kadınların ekonomideki yerinin güçlenmesine katkıda bulunuyorlar.

ABDULLAH ÖZTOPRAK'TAN ZENGİN KIBRIS DEFİLESİ VE ÇİLEK GÜZELLİK YARIŞMASI

10. Yeşilırmak Çilek Festivali, Kıbrıslı modacı Abdullah Öztoprak'ın organizartörlüğünde düzenlenen Çilek Güzeli'nin seçileceği güzellik yarışması ile sona erecek. 6 Dünya birinciliği olan Abdullah Öztoprak ülkesinde yapacağı çalışmalar doğrultusunda 1974 öncesinden taç giyip toplumunu temsil etmeye başlayan Kıbrıslı Türk kadınının yer aldığı Çilek Festivali'ni anlamlı bulduğundan, festivalin gelenekselleşmesi, büyümesi ve aynı zamanda ülke dahilinde üreten kadın nüfusunun da çok yüksek olduğunu göze alarak Yeşilırmak Çilek Güzellik Yarışmasını organize etti. Bütün amacının ülke dahilinde ve yurtdışında bu coğrafyaya dikkat çekmek olduğunu belirten Abdullah Öztoprak, çileğin kırmızısının tutkunun rengi olduğunu vurgulayıp, adada hayatın ilk başlama noktalarından biri olarak bilinen Limnidi adası ve zengin Kıbrıs tarihi defilesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne temsil gücü yüksek yeni çilek güzelleriyle tanıtımlara büyük güç katacak. Öztoprak, bu büyük organizasyona değerli markaların da dahil olması ileriki çalışmalarına da büyük ivme kazandıracağını söyledi.

Telsim'in de katkılarıyla düzenlenen 10. Yeşilırmak Çilek Festivali 3 Mayıs Pazar günü Abdulllah Öztoprak'ın organizatörlüğündeki Çilek Güzellik Yarışmasının gerçekleşmesi ile sona erecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.