GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

19 Mayıs Güzelyurt'ta törenlerle kutlandı

19 Mayıs Güzelyurt'ta törenlerle kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96'ıncı yıldönümü tüm ilçelerde olduğu gibi Güzelyurt'ta da kutlandı.

Yayın Tarihi: 19/05/15 11:49
okuma süresi: 2 dak.
19 Mayıs Güzelyurt'ta törenlerle kutlandı
A- A A+

Törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, askeri erkan, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Atatürk Anıtı önünde bugün saat 08.30'da gerçekleşen tören protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı.

Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

Güzelyurt'taki ikinci tören Zafer Stadyumunda gerçekleşti. Saat 09.30'da protokol tarafından gösteri gruplarının teftişi ile başladı. Teftişi Doğan Bağkur, KTBK Komutanı 49.Piyade Alay Komutanı Kurmay Albay Coşkun Aydoğan, Mahmut Özçınar ve Meslek Lisesi Müdürü Adnan Eraslan ile birlikte yaptı.

Teftişin ardından saygı duruşu, istiklal marşı ile bayraklar göndere çekildi. Cumhuriyet Marşı'nın okunmasının ardından Güzelyurt Meslek Lisesi Öğretmeni Şengül Akcebel'in günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende Atatürk'ün gençliğe hitabesi, şiir ve gençliğin ataya andının okunmasının ardından resmi geçit töreni gerçekleşti. Tüm okulların gösterilerinin ardından tören sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.