GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Gürpınar, Güzelyurt ile Lefke bölgelerinde incelemelerde bulundu

Gürpınar, Güzelyurt ile Lefke bölgelerinde incelemelerde bulundu

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, Güzelyurt ile Lefke bölgelerinde incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 04/09/15 14:03
okuma süresi: 3 dak.
Gürpınar, Güzelyurt ile Lefke bölgelerinde incelemelerde bulundu
A- A A+

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaretlerine Güzelyurt Kaymakamlığı'yla başlayan Gürpınar, sırasıyla Güzelyurt Belediyesi, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu (ODTÜ KKK), Lefke Belediyesi ve Lefke Avrupa Üniversitesi'ni (LAÜ) ziyaret etti.

Gürpınar'a ziyaretlerinde İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik ve Özel Kalem Müdürü Veçhi Cezaroğlu eşlik etti.

GÜRPINAR

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, bölgeye gerçekleştirdiği ziyareti, sorunları yerinde görüp, incelemelerde bulunma ve belediyeler ile üniversitelerle bölgeyi ileriye taşıyacak çalışmalara imza atma amacıyla gerçekleştirdiğini kaydetti.

Önceden başlatılan ortak çalışmaların devamını sağlama ve bunları ileriye taşımayı hedeflediklerini belirten Gürpınar, bakanlik olarak Güzelyurt ve Lefke bölgelerinin daha iyi yerlere gelmesi adına üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Gürpınar, Lefke bölgesindeki ağıl yerleri ilgili sorunların Kaymakamlıkla işbirliği içinde en kısa zamanda çözüme kavuşturulacağını da belirtti.

OKULLARA ZİYARET

Aziz Gürpınar, ODTÜ KKK ziyaretinde Rektör Prof. Dr Turgut Tümer ile görüştü. Gürpınar, ODTÜ'nün bölge ve ülkeye büyük katkıları olduğunu söyledi. Gürpınar, üniversiteyle var olan projeleri ileriye götürme ve bunlara yeni projeler de ekleyerek bölgenin gelişmesini hızlandırmayı amaçladıklarını belirtti.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Gürpınar, LAÜ'yü ziyaretinde ise Rektör Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile görüştü. Lefke bölgesinde üniversite ve belediyenin ortak çalışmalarıyla bölgeye yeni projeler yapmayı hedeflediklerini ifade eden Gürpınar, daha sonra LAÜ'de '' 1. Uluslararası Ressamlar Buluşması '' sergisini gezdi.

DİĞER ZİYARETLER

Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ise bölgedeki mevcut sorunları birlikte gözlemleyip ilerisi için neler yapılabileceğini değerlendirdiklerini kaydetti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da Güzelyurt bölgesindeki kırsal kesim sorunu, Meclisin gündeminde olan Belediyeler Yasa Tasarısı, çöp transfer istasiyonu gibi konuları aktardı.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ise bölgede ağıllarla ilgili sorunları, kırsal kesim alt yapı projeleri ve bölgede küçük sanayi yeri projesi konuları hakkında konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.