GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığına Kamil Gilanlıoğulları getirildi

TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığına Kamil Gilanlıoğulları getirildi

TDP Güzelyurt İlçesi 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kamil Gilanlıoğulları TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığına getirildi.

Yayın Tarihi: 10/11/15 11:00
okuma süresi: 5 dak.
TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığına Kamil Gilanlıoğulları getirildi
A- A A+

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, evrensel sosyal demokrasi ilkelerini temel alan yaşam biçimine inanıp, bu amaçlar doğrultusunda hareket eden TDP'nin, sosyal demokrasiyi, demokratik sol felsefeyi iktidara taşıma kararlılığında olduğunu vurguladı.

Ülkede, temel insan haklarının, eşitlik ve adaletin hakim kılındığı, sivilleşme ve demokratikleşmenin gerçek anlamda hayat bulduğu, partizanlık ve adam kayırmacılığın olmadığı, hiçbir alanda ötekileştirme ve ayrımcılığın yapılmadığı, yapanın yanına kar kalmayacak bir düzen kurmak gerektiğini belirten Özyiğit, "TDP olarak bu uğurda kararlılıkla mücadele edeceğiz, halkla birlikte bunu başaracağız" dedi.

TDP Güzelyurt İlçesi 5. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Açılış, divanın oluşturulması, saygı duruşu, yurt dışında bulunan Genel Sekreter Suphi Hüdaoğlu'nun mesajının okunması ve Genel Başkan Özyiğit'in konuşması ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali rapor oybirliği ile onaylandı. Kongre, seçimler, dilek ve temenniler ile sona erdi.

TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığına yapılan seçim sonucunda Kamil Gilanlıoğulları seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Cem Kızılgök, Şerife Karadağlı, Cavit Sekmen, Gülnür Özsaygın, Cemal Darbaz, Ali Üncü, Adnan İşbilir, Özkan Tıknaz, Eşmen Hoşkara.

Cemal Özyiğit

TDP Genel Başkanı Özyiğit konuşmasına, son 2 yılda İlçe Başkanı olarak görev yapan Yılmaz Siham ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek başladı.

2 yıl önce genel seçimlerinin ardından yapılan Güzelyurt İlçe kongresinin oldukça moralsiz bir ortamda yapıldığını anımsatan Özyiğit, "Eğer iki yıllık sürenin sonunda bu salona sığmıyorsak, bu verilen mücadelenin başarılı olduğunun göstergesidir. Emeği geçen, mücadele veren herkesi kutluyorum" dedi.

Son yerel seçimlerde Güzelyurt İlçesi'ndeki belediye meclis üyesi sayılarını artırdıklarını, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Sn. Mustafa Akıncı'nın Güzelyurt İlçesi'nde ilk sırada çıkmasına büyük katkı sağladıklarını anımsatan Özyiğit, birlik içinde, omuz omuza verip birlikte hareket edilmesi halinde, ilk genel seçimlerde de halkın iktidarını yaratacak sonuçlara mutlaka ulaşılacağını vurguladı.

Halkın desteği ile yollarına emin ve sağlam adımlarla devem ettiklerini, son iki seçimin de bunun göstergesi olduğunu belirten Özyiğit, ilk seçimlerle birlikte Güzelyurt İlçesi'nden meclise mutlaka temsilci göndereceklerine inanç belirtti.

"Hükümet toplumdan kopuk"

Konuşmasında son siyasi gelişmelere de değinen Özyiğit, CTP-UBP hükümetinin de tıpkı geçmiş CTP-DP hükümeti gibi toplum yararına icraat yapmadığını, hükümet programında takvimlendirilen vaatleri yerine getiremediğine işaret etti.

Özellikle üretimin can damarı olan Güzelyurt-Lefke bölgesine büyük ilgisizlik olduğunu belirten Özyiğit, toplumdan kopuk hükümet ortaklardan birinin kurultay, diğerinin de bakan değişimleri ile uğraşmaktan toplumun sorunları ile uğraşmaya vakit bulmadığını kaydetti.

Ülkede eğitimden sağlığa, ekonomiden turizme kadar hiçbir sektörde işlerin yolunda gitmediğini belirten Özyiğit, "Ülkede baştan aşağı yenilenme şarttır. Doğruları söyleyen, dün başka bugün başka konuşmayan, ilkeli tutarlı politikalar izleyen siyasi yapılara ihtiyaç vardır. Bu noktada görüş ve düşünceleri her geçen gün geniş kitleler tarafından onay bulan sosyal demokrasiyi savunan TDP, toplumla birlikte bu yolu yürüyecek ve ülkedeki değişimde baş rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Akıncı'ya güveniyoruz"

Kıbrıs konusuna da değinen Özyiğit, Mustafa Akıncı'nın seçilmesiyle birlikte başlayan müzakerelerin olumlu bir havada ilerlediğini, Kasım ayıyla birlikte liderlerin yoğunlaştırılmış müzakerelerde esaslı konuları derinlemesine görüşmeye başladıklarını belirtti ve "Arzumuz ve beklentimiz sürecin olumlu ilerlemesi ve her iki tarafın da içselleştirebileceği bir çözüm zeminin ortaya çıkmasıdır" dedi.

Çözümün 11 Şubat ortak metinde belirtildiği gibi, 2 bölgeli, 2 toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm temelinde olacağını vurgulayan Özyiğit, "Sn. Akıncı toplumun kabul etmeyeceği bir çözümün altına asla imza atmaz. Bu konuda Akıncı ve ekibine güveniyoruz. Çözüme yönelik desteğimiz da kararlılıkla sürecektir" diye konuştu.

Kamil Gilanlıoğulları

TDP Güzelyurt İlçe Başkanlığı görevine getirilen Kamil Gilanlıoğulları da kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür ederek, Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarıyla birlikte, özelde partiyi genelde ise toplumu ileri götürmek adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.