GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

15 Kasım Güzelyurt'ta kutlandı

15 Kasım Güzelyurt'ta kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32.'ci yıldönümü Güzelyurt'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Yayın Tarihi: 15/11/15 13:42
okuma süresi: 2 dak.
15 Kasım Güzelyurt'ta kutlandı
A- A A+

Atatürk Anıtı önünde bugün saat 10.00'da başlayan törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, üst düzey askeri protokol, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı. Şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Özel defterin imzalanmasını ardından buradaki tören sona erdi.

Tören Arkeoloji ve Doğa Müzesi önünde Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur tarafından tören birliklerinin ve halkın bayramının kutlanmasıyla devam etti.

Törende Garnizon Komutanlığı adına Üsteğmen Süleyman Koloğlu, Kaymakamlık adına Güzelyurt Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Fikri Özler, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadele anlatılarak, Kıbrıs Türk halkının en kutsal hazinesi ve milli benliğinin simgesi olan KKTC'yi korumak ve yaşatmanın hepimizin görevi olduğu vurgulandı.

Tören Meslek Lisesi öğrencilerinden Erol Çelik "Özgürlük Marşı" adlı şiiri okumasının ardından Sevgi Çiçeği Kültür Sanat Derneği halkdansları gösterisi sundu.

Güzelyurt'taki Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni resmi geçitle sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.