GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Mevlid kandili etkinliklerine dün Güzelyurt'ta devam edildi

Mevlid kandili etkinliklerine dün Güzelyurt'ta devam edildi

Din İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Mevlid Kandili etkinliklerine dün Güzelyurt'ta gerçekleştirilen konferansla devam edildi.

Yayın Tarihi: 20/12/15 16:26
okuma süresi: 2 dak.
Mevlid kandili etkinliklerine dün Güzelyurt'ta devam edildi
A- A A+

Din İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kandil nedeniyle düzenlenen ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt'un verdiği konferansta, Kur'an-ı Kerim okundu, ardından ilahiler icra edildi.

Din İşleri Başkanlığı Güzelyurt Temsilcisi Ömer Akın'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay'da kısa bir konuşma yaptı.

Müslümanlarla diğer din mensuplarının ilişkilerinin yeni olmadığına dikkat çeken Talip Atalay, bu ilişkilerin peygamberimiz dönemine dayandığını belirterek, Peygamberin Medine ve çevresinde yaşayan ve birbirine düşman olan unsurlardan, barış içinde yaşayan, düzenli bir toplum oluşturmaya çalıştığını kaydetti.

Atalay, Peygamberin bu amaçla, herkesin hak ve sorumluluklarını içeren, vicdan özgürlüğünü esas alan bir anayasa, aynı zamanda tarihe "Medine Vesikası" olarak geçen sözleşme niteliğinde olan bir beyanname yayınladığını söyledi.

Ali Kurt ise konuşmasında, hayatı boyunca sürekli mücadele içerisinde olan Hz. Peygamber'in her zaman her alanda en iyi olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanlara Hz. Peygamberin hayatını örnek almayı öğütlediğini, çünkü onun hayatının her alanında bir ölçünün söz konusu olduğunu, günümüzde onun rehberliğine çok ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Mevlid Kandili etkinlikleri yarın saat 19:00'da Girne -Acapulco Hotel'de, Salı akşamı saat 17:00'da İskele Camisinde ve Çarşamba günü saat 19:00'da Gazimagusa Rauf R. Denktaş Kültür ve Kongre Salonunda gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Etkinlikler, 25 Aralık Cuma akşamı saat 19:00'da LAÜ Konferans Salonunda düzenlenecek konferansla sona erecek.

Ayrıca, Mevlit Kandili nedeniyle, 23 Aralık Çarşamba günü Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi'ne ziyaret de gerçekleştirilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.