GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Özersay: "Halkın Partisi, halkın umudu oldu"

Özersay: "Halkın Partisi, halkın umudu oldu"

Halkın Partisi (HP) Geçici Başkanı Kudret Özersay, partisinin kısa sürede "halkın umudu" haline geldiğini ve bunun üzerlerine çok önemli bir sorumluluk yüklediğini belirterek, bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24/01/16 13:17
okuma süresi: 5 dak.
Özersay: "Halkın Partisi, halkın umudu oldu"
A- A A+

Halkın Partisi'nden verilen bilgiye göre, HP bölge ve köy ziyaretlerine başladı ve ilk ziyareti Yedidalga ile Bostancı'ya yaptı.

HP Geçici Başkanı Kudret Özersay burada vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlara yönelik çözüm önerilerini anlattı, sorunları dinledi ve soruları yanıtladı.

Yedidalga'da konuşan Kudret Özersay, partisinin kısa sürede halkın umudu haline geldiğini belirterek, bundan mutluluk duyduklarını ancak bu umudun üzerlerine çok önemli bir sorumluluk yüklediğine işaret etti ve "Bunun bilinciyle hareket edeceğiz. Siyaseti bir meslek olarak görmedik, görmeyeceğiz" dedi.

Özersay, konuşmasında su konusuna da değinerek, Kıbrıs Türk halkının hayatında önemli bir yer tutan Kıbrıs sorunu yetmezmiş gibi şimdi bir de su sorunu yaratıldığını ifade ederek, su sorununun yaratılmasını ve çözülmemesini eleştirdi, bunu "yönetim zafiyeti" olarak niteledi.

Devletin her kademesinde ve kurumunda yolsuzluklar yaşandığını, petrol fiyatlarında ciddi şekilde düşüş olmasına rağmen aynı oranda indirim uygulanmadığını, elektrik fiyatlarının aynı yerde durduğunu, ancak çok sayıda kamu hizmetine ve harca ciddi şekilde zam getirildiğini ifade eden Özersay, bunları "beceriksizlik" ve "yönetebilme zafiyeti" olarak gördüğünü söyledi.

Tüm bunları gizlemek için de her gün su sorununun gündemde tutulup bu konunun istismar edildiğini savunan Özersay, hükümetin su yönetimi ve işletilmesine yönelik de hükümet olmanın gereğini yerine getiremediğini, ayrıca Kıbrıs Türk toplumunun iradesini itibarını da sorumsuzca zedelediğini öne sürdü.

"Bu kabul edilebilir değildir" diyen Özersay, ama vatandaşın artık bu durumun farkında olduğunu belirterek, "Halkın Partisi işte tam da bu nedenle bir umut olmuştur. Artık eski siyaset anlayışıyla hareket eden siyasileri ve siyasi partileri vatandaş dinlemediği ve onların söylediklerine inanmadığı gibi, görmek ve duymak dahi istememektedir" dedi.

HALKIN PARTİSİNİN VİZYONU ANLATILDI

Bu arada Halkın Partisi yetkilileri, ziyaretler sırasında partinin temel ilkeleriyle vizyonu konusunda genel bilgiler verdi, projeleri anlattı ve vatandaşlardan gelen soruları cevaplandı.

Halkın Partisi yetkilileri ayrıca partiye üyelik şartlarıyla yeni siyasetin temelde hangi ilkeler çerçevesinde nasıl hayata geçirileceği konusunda bilgiler verdi, Kıbrıs sorunu ile ilgili partinin temel yaklaşımlarını anlattı.

"Kıbrıs müzakerelerinde olası bir çözüm durumunda Yedidalga bölgesinin Rum tarafına verilmesi ve bu bölgeden vatandaşların giderek ayrılması" konularında sorular sorulması üzerine Halkın Partisi Geçici Başkanı Özersay şu şekilde konuştu:

"Artık bir karar vermek gerekir. Bu bölge ülkemizin bir parçasıdır ve çözüme karşı çıkmaksızın bu bölgelere hizmet götürmek, sahip çıkmak zorundayız. Bunu yaptığımız, yatırım getirebildiğimiz, alt yapı ve diğer hizmetleri yaptığımız oranda vatandaşın kafasındaki soru işaretleri giderilebilir. Bunu yaptığınız oranda bu bölgede hayatı yeniden yeşertebilirsiniz. Yoksa sabah akşam 'burası verildi, veriliyor' diyerek halkı spekülasyonlardan beslenenlerin kucağına atmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu bölge ekonomik olarak çökertilmiş ve adeta nüfus olarak da boşaltılmış bir bölgedir. Bunun sorumluları bunca yıldır ülkeyi yönettiğini iddia eden eski siyaset anlayışına sahip olanlardır. Bu bölge belki masada verilmedi ama insanların terk etmesine göz yumularak, tedbir alınmayarak, yatırım yapılmayarak, iş imkanı yaratılmayarak fiiliyatta verilmiş kadar oldu.

O nedenle çözüme karşı olmadan ama aradan geçen zamanın gerek insan hakları gerekse başka açılardan yarattığı durumu da dikkate alarak bu bölgelere sahip çıkmalıyız. Biz Halkın Partisi olarak bu belirsizliğe tutsak edilen bölge halkını bu durumdan kurtarırız, bizim siyaset anlayışımız oturup beklemeyi kabul eden bir anlayış değildir. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak, spekülatif haberlerle vatandaşın malını gerçek değerinden çok daha ucuza kapatmak isteyenleri artık devre dışı bırakmak mümkündür. Bölgenin ihtiyacı olan şey budur ve biz bunu yaparız."

İLÇE YÖNETİMLERİNDE GÖREV ALACAKLAR BELİRLENDİ

Öte yandan Halkın Partisi Güzelyurt ilçesinde başladığı bölge ve köy ziyaretlerine İskele-Karpaz ile devam ederek vatandaşlarla bir araya gelecek.

Tüm ülke geneline ziyaretler gerçekleştirecek Halkın Partisi, hafta başından itibaren de İlçe Yönetimlerini açıklayacak.

Parti, İlçe Yönetim Kurulları'nda görev alacak 65 ismin yakında açıklanacağını ve 5 ayrı ilçedeki çalışmalara hız verileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.