GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Dürüst: "Özel Eğitim için müfredat programı yolda"

Dürüst: "Özel Eğitim için müfredat programı yolda"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir süreden beridir KKTC genelindeki okullara yönelik olarak başlattığı inceleme ziyaretleri çerçevesinde, Doğancı İlkokulu ile Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi'ne giderek, incelemelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 28/01/16 15:20
okuma süresi: 3 dak.
Dürüst: "Özel Eğitim için müfredat programı yolda"
A- A A+

Bakan Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Şifa Soğukpınar, Bakanlık Müsteşarı Bumin Paşa ve İlköğretim Dairesi Müdürü Salih Canseç'in de eşlik ettiği Doğancı İlkokulu ve Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi ziyaretlerinde, okulların ihtiyaçları ve mevcut durumları hakkında okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden bilgiler aldı, okullarda incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, ilk olarak Doğancı İlkokulu'na giderek, burada öğretmenlerle bir süre sohbet etti, okul hakkında bilgiler alarak okulda bazı incelemelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Doğancı İlkokulu ziyareti sırasında, okullara yönelik olarak başlatmış olduğu ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, okullarda eğitim kalitesini artırmak adına yapılabilecekleri yerinde görmek ve varsa ihtiyaç ve eksiklikleri en kısa süre içerisinde gidermek amacı ile okullara ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bakan Dürüst, okullardaki en büyük güvencelerinin öğretmenler olduğunun altını çizerek, amaçlarının kaliteli eğitimle kaliteli nesiller yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindeki Bakanlık Yetkilileri, Doğancı İlkokulu ziyaretinin ardından, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi'ne giderek, okulda incelemelerde bulundu.

Bakan Dürüst, donanımı artırarak öğrencilerin kendi kendine yetebilmelerini sağlamak amacıyla, özel eğitim merkezlerinin çok önemli olduğunun altını çizerek, "Bakanlık olarak özel eğitime yönelik müfredat programı gibi önemli çalışmalar başlatmış bulunmaktayız. Özel eğitime muhtaç olan çocuklarımızın, yaşam içerisinde, kendi kendilerine yetebilecek bir noktaya gelmeleri adına, öğretmenlerimiz ile birlikte çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Uzman eğitimciler tarafından başlattığımız özel eğitim müfredatı programının hazırlanması çalışmalarımız devam etmektedir. Kısa bir süre içerisinde özel eğitim müfredatımızı, tüm özel eğitim merkezlerimizde uygulamaya başlatacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst yaptığı açıklamasında, Şubat Tatiline çıkacak olan öğrencilere ve öğretmenlere de, tatillerini dinlenerek ve yeni döneme daha dinç ve dinamik bir şekilde hazır olmalarını istedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.