GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Üner Berkalp, ölümünün 1. yıldönümünde saygıyla anıldı

Üner Berkalp, ölümünün 1. yıldönümünde saygıyla anıldı

Kıbrıs Türk Futbolunun duayenlerinden, Öğretmen, Teknik Direktör Üner Berkalp ölümünün birinci yıldönümünde kabri başında sevenleri tarafından saygıyla anıldı. Ailesi ve dostları tarafından övgü ile bahsedilen Üner Berkalp'in hayatı, başarıları ve gelecek nesillere bıraktığı manevi değerleri anlatıldı.

Yayın Tarihi: 15/04/16 13:49
okuma süresi: 3 dak.
Üner Berkalp, ölümünün 1. yıldönümünde saygıyla anıldı
A- A A+

Güzelyurt Yuvacık Mezarlığındaki kabri başında bu sabah saat 10.00'da yapılan anma törenine Bağımsız milletvekili Menteş Gündüz, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş, Kulüb başkanları, spor camiası, arkadaşları ve ailesi katıldı.

Menteş Gündüz

Güzelyurt Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz, anma töreninde yaptığı konuşmada Üner Berkalp'in Kıbrıs'ta saygın, sevilen insanlığı ile yol gösterici, babacan ve çok değerli bir kişi olduğunu anlatarak, Berkalp'in her alanda hocası olduğunu söyledi.

Mahmut Özçınar

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Üner Berkalp 'in saygın bir kişi olduğunu ve genç nesillere manevi değerler bıraktığını anımsatarak, Berkalp'in önce hocası sonra meslektaşı olduğunu, birlikte futbol antrenörlüğü yaptıklarını anımsattı. Berkalp'in meslek hayatına yön verdiğini de belirten Özçınar, "kendisini saygı ile anıyorum" dedi.

Ayten Berkalp

Üner Berkalp'in kızkardeşi Ayten Berkalp de kısa bir konuşma yaparak, kardeşlik ilişkilerini anlattı. Kendisine olan özlemini sevenleriyle paylaşan Berkalp, gerek ülke futboluna gerekse aile yaşantısındaki yerini özetlerken konuşmasıyla duygusal anlar yaşattı.

Süleyman Göktaş

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörler Derneği Başkanı Süleyman Göktaş da Kıbrıs Türk Futbolunun duayenlerinden, Öğretmen, Teknik Direktör Üner Berkalp'i ölümünün birinci yıldönümünde saygı ve sevgi ile andığını belirterek, Berkalp'in spor alanındaki başarılarını anlattı.

Özel Tahsin

Eski bakanlardan ve uzun yıllar Kulübler Birliği, Binatlı Spor Kulübü" başkanlık görevlerini yapan Özel Tahsin de Üner Berkalp'i anlatarak, kendisini 1960'lı yıllarda futbol ile tanıdığını, takdir ettiği, örnek alınacak bir kişi olarak tanımladı. Berkalp'in ülke sporu için özverili hizmetlerde bulunduğuna dikkat çeken Tahsin, antrenörlük hayatında disiplinli ve başarılı bir olduğunu, nesiller boyu devam edecek önemli değerlerler bıraktığını söyledi.

Önder Koruloğlu

Türksen eski başkanı ve arkadaşı Üner Berkalp'in çok yakın dostu ve hayranı olduğunu belirterek kendisiyle çok anısı bulunduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.