GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

Çavuşoğlu:" DGD sulama birlikleri üzerinden verilecek, parseller birleştirilecek"

Çavuşoğlu:" DGD sulama birlikleri üzerinden verilecek, parseller birleştirilecek"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün su konusunda gerçekleştirdiği teknik gezi sonrasında Güzelyurt bölgesine bir dizi temasta bulundu.

Yayın Tarihi: 07/05/16 19:52
okuma süresi: 4 dak.
Çavuşoğlu:" DGD sulama birlikleri üzerinden verilecek, parseller birleştirilecek"
A- A A+

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün su konusunda gerçekleştirdiği teknik gezi sonrasında Güzelyurt bölgesine bir dizi temasta bulundu. Çavuşoğlu, K. T. Narenciye Üreticileri Birliği ve bazı narenciye paketleme tesislerine ziyaretler gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada gelecek yıl DGD'yi sulama birlikleri üzerinden vermeyi ve üretim parsellerini birşleştirmeyi düşündüklerini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: SORUNLARI YERİNDE DEĞERLENDİRMEK İSTEDİM

Bakan Çavuşoğlu, K. T. Narenciye Üreticileri Birliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, birlik yönetim kurulunun bakanlığa gerçekleştirdiği nezaket ziyareti sonrasında ziyareti iade etmeye geldiklerini söyleyerek, üreticileri ve üretimi yerinde görmek ve sorunları bizzat üreticilerden dinlemek istediğini kaydetti. Çavuşoğlu, narenciye sezonunun son günleri olan bu günlerde sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları yerinde değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri ziyarette cypfruvex, paketleme tesislerinin sahipleri ve üreticilerle görüştükten sonra hükümetn vizyonunu oluşturmak ve kararlarını yönlendirmek için bir fikir oluşturma olanağı bulacaklarını ifade etti.

"PORTAKAL DALINDA KALMAYACAK"

"Seviniyorum ki bu sene portakal dalında kalmayacak" diyen Çavuşoğlu, ihracat koşullarında sorunlar olmasına rağmen bu sorunların bir şekilde aşılacağını kaydeti. Sektörde hem üreticilerin hem de ihracatçıların sorunları bulunduğunu aynı zamanda ürünün kalitesinde de de sorunlar bulunduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bundan sonraki yıllarda bütçe hazırlıklarının gerçekleştirildiği Eylül ayından narenciye ile ilgili kararların üretilerek son güne bırakılmayacağını söyledi.

"PARSELLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMİMİZDE"

Narenciyede ürün kalitesinin artırılması gerekliliğine de vurgu yapan Çavuşoğlu, Doğrudan Gelir Desteği'nin de bundan sonraki yıllarda daha doğru yönlendirilmesi gerektiğini belirtti. Çavuşoğlu, şimdiden tartışmaya açılması ve değerlendirilmesi için gelecek yıldan itibaren DGD'ni sulama birlikleri üzerinden vermeyi ve üretim parsellerini birşleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Çavuşoğlu, miras yoluyla bölünen narenciye bahçelerininin ürün kalitesinde farklılıkları doğurduğunu bu nedenle dünyaya kaliteli sofralık ürün satılması için bu adımın atılması gerekliliğine değindi.

"ÜRETEN DE İHRAÇ EDEN DE TEŞVİK VEREN DE MUTLU OLMALI"

Önümüzdeki dönemlerde Anavatan'dan gelen suyun da ülkemize yansımasıyla sarı altın olarak nitelendirdiğimiz narenciyenin rantabl hale getirilmesi için üretici, ihracatçı ve hükümetin birlikte çalışacağını söyleyen Çavuşoğlu, bunun için ilerleyen zamanlarda bir çalıştay gerçekleştirileceğini de kaydetti. Çavuşoğlu, "Üreten de ihraç eden de teşvik veren de mutlu olmalı" şeklinde konuştu.

ALİOĞLU: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu konuşmasında, Bakan Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz günlerde bakanlığa gerçekleştirdikleri ziyaretin iadesi niteliğinde olduğunu belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çavuşoğlu'nun sektöre yabancı olmadığını belirten Alioğlu, sorunları yakından bilen biri olarak sorunların kısa, orta ve uzun vadede çözülmesi için harekete geçmesi gerektiğini kendisinin de ifade ettiğini söyledi.

PAKETLEME TESİSLERİNE ZİYARET

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, birliğe gerçekleştirdiği ziyaretin yanısıra Kalyoncu Paketleme Tesisi ve ZAKAF Paketleme Tesis'lerinde de incelemelerde bulunarak çalışanlarala sohbet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.