GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

19 Mayıs Güzelyurt'ta kutlandı

19 Mayıs Güzelyurt'ta kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'inci yıldönümü tüm ilçelerde olduğu gibi Güzelyurt'ta da kutlandı.

Yayın Tarihi: 19/05/16 11:36
okuma süresi: 2 dak.
19 Mayıs Güzelyurt'ta kutlandı
A- A A+
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97'inci yıldönümü tüm ilçelerde olduğu gibi Güzelyurt'ta da kutlandı.

Törene Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, askeri erkan, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, milletvekilleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, siyasi parti temsilcileri, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile okullar katıldı.

Güzelyurt Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen tören bugün saat 08.30'da protokol sırasına göre çelenklerin konmasıyla başladı.

Anıta çelenklerin konulmasıyla başlayan törende 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Güzelyurt Zafer Stadyumunda devam etti. Buradaki tören saat 09:30'da protokol tarafından grupların teftişi ile başladı.

Saygı duruşu, istiklal marşı'nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesi sonrası tüm öğrenciler Güzelyurt Türk Maarif Koleji Müzik öğretmeni Nurhan Korkut tarafından Gençlik Marşı'nı okudu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Güzelyurt Türk Maarif Koleji Tarih Öğretmeni Cengiz Avcı yaparak, Gençlerin çok çalışarak, dik durarak, Atatürk İlke ve İnkilaplarından taviz vermeden Cumhuriyete sahip çıkacaklarına olan inancını belirtti.

Güzelyurt Türk Maarif Koleji Öğrencisi Orkun Özaşık'ın "O Geliyor" adlı şiiri okumasının ardından Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençliğin ataya andı okundu.

GTMK Beden Eğitimi Öğretmeni Erhan Arıkan tarafından sağol çağrısı yapılmasının ardından resmi geçit töreni yapıldı.

Tören okulların gösterileriyle sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.