GÜZELYURT
okuma süresi: 6 dak.

39. Güzelyurt Portakal Festivali başladı

39. Güzelyurt Portakal Festivali başladı

Güzelyurt Belediyesi'nin düzenlediği "Güzelyurt Portakal Festivali" başladı. 10 gün sürecek festival boyunca birçok etkinlik düzenlenecek.

Yayın Tarihi: 25/06/16 11:40
okuma süresi: 6 dak.
39. Güzelyurt Portakal Festivali başladı
A- A A+
39. Güzelyurt Portakal Festivali'nin açılışını dün akşam Başbakan Hüseyin Özgürgün ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yaptı.

Güzelyurt merkezden, festival alanına gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından açılış gösterilerinin yer aldığı 39. Güzelyurt Portakal Festivalinin açılışına, Başbakan Hüseyin Özgürgün ile 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yanısıra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, milletvekilleri, askeri erkan, üniversite rektörleri ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

Festivalde, ziyaret edecek konuklara 43 ton portakal, 20 bin şişe portakal suyu dağıtılacak, ayrıca festival kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlenecek.

Festival boyunca Türkiye'den ve ülkemizden sanatçılar Mabel Matiz, Koray Avcı, Ezo, Buray, Türkan, Yeni Türkü, Ahmet Evan, Eril Cambaz ve Grup Frekans sahne alacak.

Mabel Matiz yarın akşam sahne alacak, finali ise Yeni Türkü yapacak.

Yarışmaların, çocuk şenliklerinin, indirimli alışveriş günlerinin, kültürel gösterilerin, golf, tavla, futbol, satranç gibi sportif etkinliklerin yer alacağı festival kapsamında Güzelyurtlu kadınlar da podyuma çıkarak abiye kıyafetlerini sergileyecek.

Festivalle ilgili bilgi ve görsellere guzelyurtfestival.org veya Güzelyurt Portakal Festivali facebook adresinden ulaşılabilir.

ÖZÇINAR: "SUYUN BİR AN ÖNCE KENTİMİZE GELMESİNİ BEKLİYORUZ"

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar açılış konuşmasında, festivalin bugüne taşınmasında emeği geçen ve katkı koyan herkese teşekkür ederek, önemli olanın bu coşkuyu geleceğe taşımak ve devamlılığını sağlamak olduğunu söyledi.

Özçınar, Güzelyurt Belediyesi olarak bölgede halkın mutluluğu ve refahı ile yerli üretime katkı sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Güzelyurt çok iyi bir şekilde gelişiyor, sürekli yatırımlar alıyor. Anavatan Türkiye de bölgeye büyük yatırımlar yapıyor, su bunlardan biridir. Su narenciyeye büyük kazanım sağlayacak, sektörü geliştirecek. Biz bu suyun bir an önce kentimize gelmesini bekliyoruz. Böylece yeni ürünler yetiştirmek ve dünyaya açılmak istiyoruz" diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: "SU ÇOK YAKINDA VERİLECEK. TARIM SUYUNDA DA SONA GELİNDİ"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, "tuzlu suda yetişen portakalın bölgeye bu kadar heyecan vermesini görünce yakında bölgeye gelecek Anavatanın temiz suyuyla yetişecek portakalın nasıl heyecan vereceğini görebiliyorum" dedi.

Çavuşoğlu, Güzelyurt'a çok yakında Türkiye'den gelen içme kullanma suyunun verileceğini, tarım suyu projelerinde ise son aşamaya gelindiğini vurguladı ve "En erken zamanda Güzelyurt bu hedefe ulaşacak ve Güzelyurt daha da hızla gelişecek, çok daha güzel günlere gideceğinden kimse şüphe duymasın" diye konuştu.

Çavuşoğlu, hükümetin Güzelyurt bölgesine ve halkına her zaman destek vereceğini vurguladı.

DÜRÜST: "GÜZELYURT'A HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de, Güzelyurt'un daha da gelişmek üzere iyi bir yolda olduğunu ve "Güzelyurt ilelebet KKTC sınırları içerisinde kalacaktır" bilinciyle yatırımlara devam edeceklerini ve bölgeye her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

EROĞLU: "GÜZELYURT ARTIK GÖRÜŞME MASASINDAN KALDIRILMALI"

3.Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, festivale her zaman katıldığını ve her katıldığında festivalin ve bölgenin geliştiğini gördüğünü belirterek, bunun halkın da bölgesine sahip çıktığını gösterdiğine dikkat çekti.

Eroğlu, bölgeye yapılan yatırımların Güzelyurt'un artık Kıbrıs müzakereleri görüşme masasından kaldırılma zamanının geldiğini gösterdiğini ifade ederek, bölgenin yeni yeni yatırımlarla geliştiğini, bölgenin 3 üniversiteye sahip olduğu ifade etti.

Eroğlu, "Güzelyurt bu yatırımlarla el değiştiremez noktaya geldi, dünyanın da artık bunu görme zamanı geldi" dedi.

ÖZGÜRGÜN: "GÜZELYURT BUGÜN IŞIK GİBİ PARLIYOR"

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, bu bölgede doğan büyüyen biri olarak festivalin ilkini de hatırladığını ifade ederek, festivalin başarılı geçmesini temenni etti.

Özgürgün, Güzelyurt'un da nereden geldiğini, nasıl geliştiğini çok iyi bildiğini ve bugün bir ışık gibi parladığını ifade ederek, festivalde çok güzel etkinliklerin bulunduğu ve bu etkinliklerin bazılarına da katılacağını söyledi.

Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik eden Özgürgün, bu güzelliği yaratan herkese teşekkür etti.

Gecede Türkiye'den kardeş belediyeler Elmalı Belediyesi ve Keçiören Belediyesi yanında Mersin Belediyesi, bölgeye yatırım yapan yatırımcılar ve en çok ihracat yapan üreticilere de plaketler sunuldu.

Festivalin açılış kurdelesi, konuşmalarının ardından havai fişek gösterisi eşliğinde kesildi.

Kaynak: TAK/Haber: Emir Ertorun-Fotoğraf: Erol Uysal

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.