GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Platformu 'Sağlığımız Daha İyi Olsun Diye' eylemi düzenliyor

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Platformu 'Sağlığımız Daha İyi Olsun Diye' eylemi düzenliyor

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Derneği, Güzelyurt İlçesi Kamu Sağlık Hizmetlerindeki eksikliklere dikkat çekmek ve toplumun anayasal ve evrensel hakkı olan temel sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme maksatları ile eylem yapacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 08/09/16 14:43
okuma süresi: 5 dak.
Güzelyurt - Lefke Dayanışma Platformu 'Sağlığımız Daha İyi Olsun Diye' eylemi düzenliyor
A- A A+

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Derneği, Güzelyurt İlçesi Kamu Sağlık Hizmetlerindeki eksikliklere dikkat çekmek ve toplumun anayasal ve evrensel hakkı olan temel sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirme maksatları ile eylem yapacaklarını duyurdu.
'Sağlığımız Daha İyi Olsun Diye' isimli toplantı, miting, farkındalık eylemi 10 Eylül'de saat 9.00'da Cumartesi günü Güzelyurt Kapalı Pazar Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Eylemin ardından saat 11.00 Cengiz Topel Hastanesi önü basın bildirisi okunacak.

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Platformu yaptığı açıklamada "Son günlerde, Güzelyurt – Lefke Dayanışma Platformunun ortak mücadelesine gölge düşürmeye çalışan bir takım örgütler, platformun hiçbir zaman taraf olmadığı "Güzelyurt Yeni Hastane Projesini" öne sürerek halkımızı yanıltıcı haberler yaymaya çalışmasını üzüntü ile karşıladığımızı: Platformun hiçbir basın toplantısı ve toplumu bilgilendirici broşürlerinde "Yeni Hastane Projesi" Güzelyurt'a yapılmasın düşüncesi ve ibaresi bulunmadığını tüm halkımızla paylaşmak isteriz. Mücadelemizin özünde, mevcut sağlık sisteminin iyileştirilmesi yönünde taleplerimiz ve kararlılığımız olduğunun altını çizeriz. Güzelyurt ve Lefke kardeşliği ayrıca ortak dertlerimize, ortak mücadele anlayışı asla yıpratılamayacaktır" dedi.

GÜZELYURT - LEFKE DAYANIŞMA PLATFORMU TALEBİ

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Platformu ülke, bölge ve halk için KKTC Sağlık Bakanlığı'ndan ve KKTC Meclisinden önemle şunları talep etti:

"Kamu Sağlık Personeli Yasası iyileştirilerek: Doktor ve Hemşirelerin, Sağlık Emekçileri Personel Kadrolarının alın teri, emek ve mesailerinin karşılığını almaları sağlanmalı, yeni mezunların, kendi ülkelerinde hizmet vermeleri özendirilmelidir.

Güzelyurt İlçesinin ihtiyaç duyduğu ve Cengiz Topel Hastanesi yanında Sağlık Ocaklarında dönüşümlü nöbet ve görev yapacak: bir acil doktorunun, iki dahiliye, iki çocuk, iki kardiyoloji, iki kadın doğum, iki cerrah, bir radyolog ve bir laborantın derhal ve ivedilikle, görevlendirilmeleri ve görev yerlerine sadık kalmaları devlet otoritesince sağlanmalıdır.

Cengiz Topel Hastanesinin, fiziki yapısı daha fazla geciktirilmeden yenilenmelidir:" Koğuş Sistemi" değiştirilmeli, Hekimlerin müdahale ve operasyon yapabilme kabiliyetlerini artıracak teknik teçhizat ve altyapı sağlanmalıdır.

Güzelyurt Sağlık Ocağı'nın yirmi bin belde nüfusuna nitelikli poliklinik hizmeti verecek düzeye getirilmelidir. Acil tetkikler için kullanılacak Laboratuvar ve Laborant eksikliği giderilmeli ve Cengiz Topel Hastanesinin Laboratuvar yükü hafifletilmelidir. Yatak sayısı artırılmalı ve 24 saat Hekim ve hemşire kadrolarının, Güzelyurt insanına temel sağlık hizmetlerinin verilmesi sağlanmalıdır.

Tüm eksik araç ve gereçler makul sürelerde yenilenmelidir."

"ORTAK DERTLERİ İÇİN ORTAK MÜCADELELER YÜRÜTMEYE KARARLIYIZ"

Bugün "sağlığımız daha iyi olsun diye!" eylemiyle yaktıkları meşale, ancak halkın, hükümetin, yerel yönetimin ve demokratik toplum örgütlerinin ortak dayanışması, kararlılığı ve istikrarı ile herkesi aydınlatabileceğini belirten Platform, daha güzel yarınlar yaşamak umudu ile ortak dertleri için ortak mücadeleler yürütmeye kararlı olduklarını belirtti.

EYLEME KATKI KOYAN ÖRGÜTLER

Güzelyurt - Lefke Dayanışma Platformu mücadeleye ve eyleme katkı koyan örgütlerin; Dayanışma, Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği - Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği, Lefke Toplum Merkezi, Lefke Vakfı, Lefke ve Yöresi Öncü Kadınlar Derneği, Lefke Kadınlar Konseyi, Lefke ve Yöresi Üreticiler Birliği, Denizli Gemikonağı Kalkındırma Derneği, Lefke Turizm Derneği, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Akçay Kültür Sanat Derneği, Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği - Evrensel Hasta Hakları Derneği - Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı - Kıbrıs Türk MS Derneği - Thalassemia Derneği olduğunu bildirdi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.