GÜZELYURT
okuma süresi: 2 dak.

Bağlıköy'de yarın "3. Geleneksel Palüze Günü" etkinliği yapılacak

Bağlıköy'de yarın "3. Geleneksel Palüze Günü" etkinliği yapılacak

Bağlıköy'de "3. Geleneksel Palüze Günü" etkinliği, yarın yapılacak.

Yayın Tarihi: 22/10/16 14:14
okuma süresi: 2 dak.
Bağlıköy'de yarın "3. Geleneksel Palüze Günü" etkinliği yapılacak
A- A A+

Eski bir bağ köyü olan Bağlıköy'de geçmişte var olan, palüze sucuk yapma kültürünü yeniden canlandırmak, tanıtmak ve bağcılığın geliştirilmesi gereğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen geleneksel "Paluze Günü"nün üçüncüsü, bu yıl, AB Sivil Alan Açık Kapı Festivali etkinlik programı içerisinde yer alıyor.

Bağlıköy meydanında yarın saat 10.00-18.00 arasında gerçekleşecek Palüze Günü'nde palüze, sucuk , köfter ve diğer üzüm ürünleri yanında geleneksel ürünlerin ve elişlerinin satışı yapılacak. Gün boyunca konserler verilecek, halk dansları gösterileri sunulacak, doğa yürüyüşü gerçekleşecek, Kıbrıs müzikleri çalınacak, çocuklara yönelik etkinler düzenlenecek.

SİVİL TOPLUM DAYANIŞMASI

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte ayrıca, ülkede ve özellikle Lefke bölgesinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri de yer alacak. Etkinliğe katılacak sivil toplum örgütü temsilcileri sundukları hizmetler hakkında bilgi verecekler, STÖ'lerin, gönüllüğün, dayanışmanın toplum yaşamındaki önemine dikkat çekecekler.

Diyabet Derneği uzmanları, etkinlik sırasında isteyenlere kan şekeri ölçümü yapacak, diyabetle ilgili bilgi verecek. Evrensel Hasta Hakları Derneği yetkilileri hastaların hakları konusunda bilgi sunacak. Lefke Cittaslow Tanıtım Standı ile Sivil Alan Standı da alanda yerlerini alacak.

TRAFİK ÖNLEMLERİ

Palüze Günü etkinliğinde Bağlıköy'e giriş ve çıkışlarda trafik akışının sorunsuz olması için Lefke Belediyesi, Polis ve Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği işbirliğinde önlemler alındı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.