GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Çiçek: "Sağlık eğitiminin merkezi olacağız"

Çiçek: "Sağlık eğitiminin merkezi olacağız"

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek, üniversitenin sağlık eğitiminin merkezi olacağını söyledi

Yayın Tarihi: 03/12/16 13:11
okuma süresi: 3 dak.
Çiçek: "Sağlık eğitiminin merkezi olacağız"
A- A A+

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTÜ) Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek, üniversitenin sağlık eğitiminin merkezi olacağını söyledi

KSTÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Çiçek ve Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Serdal Gündüz, üniversitenin Güzelyurt Yerleşkesi'nde basın toplantısı düzenledi. KKTC medyasından bazı temsilcilerle bir araya gelen KSTÜ yönetimi, üniversite hakkında detayları paylaştı, kurumun yeni yol haritasını çizdi.

"GÜÇLÜ ALTYAPIMIZLA ÇOK İDDİALIYIZ"

KSTÜ Rektörü Prof. Dr. Müslüm Çiçek, neden Güzelyurt'ta yer aldıklarını açıklayarak başladığı konuşmasında, "Eğitim adası olması pozisyonunda olmamıza rağmen, Güzelyurt üniversite yoğunluğunun en az olduğu bölgeydi. Aynı şekilde ekonomik yatırımlar da uzak kalmış yıllarca. Biz Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak bu bölgeye ayrı bir önem veriyoruz. Daha ilk yılımızda bölgeye, halka, ekonomiye büyük katkılar sağlamaya başladık. Bu fayda, gün geçtikçe daha da artarak devam edecek" dedi.
Bir sağlıkçı olarak, alanında uzman olduğu bir üniversitede görev aldığını belirten Prof. Dr. Müslüm Çiçek, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nin gerçek anlamda sağlık eğitiminin merkezi olacağını söyledi.

Çiçek, "Eğitimin merkezi olarak gösterilen İstanbul'da bile bu örnekte belki birkaç yer vardır. Güçlü altyapımızla, laboratuvarlarımızla çok farklıyız, çok özeliz, o yüzden de çok iddialıyız" diye konuştu.

KKTC ve Türkiye'de 17 hastaneyle imzaladıkları protokolle öğrencilerin en iyi yerlerde staj imkanı bulacağını kaydeden Çiçek, üniversitenin hızlı gelişim gösterme hedefiyle ilgili bilgi verdi.

"GÜZELYURT'A YAPTIĞIMIZ YATIRIM 100 MİLYON TL'YE ULAŞACAK"

Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Dr. Serdal Gündüz ise üniversite için yapılan yatırımın rakamlarını paylaştı; KTSÜ'nünGüzelyurt'a vurulmuş bir mühür olduğunu ve bölgedeki yatırımlarının 100 milyon TL'ye ulaşacağını söyledi.

Sadece üniversitenin 27 milyon TL yatırım maliyetine ulaştığını söyleyen Dr. Gündüz; "Tüm yatırımı kendi özsermayemizle gerçekleştirdik. Üniversite, yurt ve yeni inşa edilecek ek yapılarımızla sadece bu bölgedeki yatırımımız 100 milyon TL'ye ulaşacak" diye konuştu.

Gündüz, "Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi, Güzelyurt'a vurulmuş bir mühürdür" dedi.

Gündüz, yeni dönemde Lefkoşa'da da üniversite kampüsü açacaklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.