GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Güzelyurt Portakal Festivali programı açıklandı...

Güzelyurt Portakal Festivali programı açıklandı...

Güzelyurt Portakal Festivali bu yıl 30 Haziran-9 Temmuz arasında yapılıyor.

Yayın Tarihi: 16/06/17 14:47
okuma süresi: 5 dak.
Güzelyurt Portakal Festivali programı açıklandı...
A- A A+
Güzelyurt Portakal Festivali bu yıl 30 Haziran-9 Temmuz arasında yapılıyor.

Çeşitli kültür ve sanat etkinliğinin yapılacağı festivalde konser verecekler arasında Sıla, Halil Sezai, Cem Adrian ve Güliz Ayla da bulunuyor.

Güzelyurt Belediyesi, Portakal Festivali'yle ilgili bilgi vermek amacıyla Güzelyurt Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşma yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ, festival hakkında bilgi verdi.

ÖZÇINAR

Mahmut Özçınar, 40'ıncısını düzenledikleri Güzelyurt Festivali'nin, sivil toplum örgütleri, okullar ve iş adamları tarafından benimsediğini söyledi.

Ülke ve bölge koşullarının festivalin yer alacağı takvim konusunda değişiklik yapmalarına neden olduğunu kaydeden Özçınar, bu yıl Ramazan ayının Hazirana denk gelmesinden dolayı festivali 30 Haziran'da başlatacaklarını kaydetti.

Özçınar, narenciye sezonun sonuna denk gelmesinin bir dezavantaj olduğunu ancak bunu hissettirmemeye çalışacaklarını kaydetti.

"BÖLGE DEĞİŞİYOR"

Bölgenin değişmekte olduğunu, bunun başlıca nedeninin de üniversiteler olduğunu ifade eden Özçınar, "Üniversiteleri de bu olaya dâhil edebilirsek, festivalimizin daha kapsamlı ve uluslararası boyutta kendisini daha fazla hissettirebilecek bir yapıya bürüneceğine inanıyorum" dedi.

Özçınar, "Gücümüzü birleştirerek, daha büyük bir festival veya uluslararası boyutta kendinden bahsettiren, ülkenin bir numaralı festivali olma sürecine girmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

"BİSİKLET YOLU İÇİN İHALEYE ÇIKILDI

Mahmut Özçınar, Güzelyurt Kent Parkı'nda 1,2 kilometrelik bisiklet yolu için ihaleye çıkıldığını belirterek, park alanının tamamlanmasıyla Güzelyurt'un ülkenin en büyük parkına sahip olacağını söyledi.

Özçınar, 2018'de parkın yüzde 60-70 kısmının tamamlanmış olmasını beklediklerini belirtti.

ALDAĞ: "ADANIN EN BÜYÜK FESTİVALİ"

Güzelyurt Belediyesi Müdürü Süleyman Aldağ ise, festivalde sahne alacak sanatçı sayısının 782, yurt dışından gelecek dansçı sayısının 295, Türkiye'den gelecek sanatçı sayısının 5, sahne alacak sanatçı sayısının da 8 olduğuna işaret ederek, festivalin, adanın en büyük festivali olduğunu söyledi.

Festival kapsamında 62 ton portakalın bir kısmının meyve olarak, bir kısmının da sıkılıp dağıtılacağını kaydeden Aldağ, bin 200 kişinin evinden alınıp, festivale getirileceğini ve yemek verileceğini belirtti.

Narenciye sektörünün, festivalin hiçbir bacağında bulunmadığını ve narenciye şirketlerinin elini taşın altına koymasını sağlayamadıklarını ifade eden Aldağ, portakalın ülkede işlenmemesinin bu açıdan kayıp olduğunu anlattı.

Festivalin, kanser hastalığında farkındalık temasıyla düzenleneceğini kaydeden Aldağ, etkinlik alanlarına pankartlar asılacağını ve bağış kutuları konacağını söyledi.

Aldağ, festivalde kurulan tezgahlarda satışı ve bisiklet sürmeyi teşvik etmek amacıyla, her satışla birlikte bisiklet ikramiyeli çekiliş bileti verileceğini belirtti.

AÇILIŞ

Festival, 30 Haziran'da saat 19:00'da kent merkezinde yer alacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Açılış gösterileri saat 20:30'da, açılış töreni de 21:15'de Amfi Tiyatro'da başlayacak.

Resim sergisinin açılışı, akrobasi, basket ve soğuk heykel gösterisinin de yer alacağı açılış gecesinde 10 bisikletin dağıtılacağı ücretsiz piyango bileti dağıtılacak.

Festivalin ikinci günü 1 Temmuz'da "Dördüncü Duvar Halk Müziği Festivali", Kangoo Jumping ve Zumba Parti dans gösterisi; 2 Temmuz Pazar günü satranç turnuvası, okçuluk yarışı, klasik araçlar slalom yarışması, uçurtma şöleni tavla turnuvası, dans gösterileri, Türk sanat müziği konseri; 4 Temmuz'da dart turnuvası, 6 Temmuz'da minikler halı saha turnuvası, 7 Temmuz'da defile, 8 Temmuz'da masterler dostluk maçı, duatlon yarışı, dans gösterileri; 9 Temmuz'da golf turnuvası, satranç, dans gösterileri yer alacak.

KONSERLER

Festival kapsamında 3 Temmuz'da Halil Sezai ve Cem Adrian, 5 Temmuz'da Kapalı Çarşı Meydanı'nda Buray, 6 Temmuz'da Frekans, İrem Barani, Arif Edizer, Ayhan Başkal, Hüseyin Yücelten, 7 Temmuz'da Güliz Ayla ve 9 Temmuz'da Sıla konser verecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.