GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

Güzelyurt'taki narenciye bahçeleri kurudu, üreticiler isyan etti...

Güzelyurt'taki narenciye bahçeleri kurudu, üreticiler isyan etti...

Güzelyurt'ta bulunan narenciye bahçeleri, yeterli miktarda su sağlanamaması ve suların tuzlu olması nedeniyle kurumaya yüz tutarken, üretici de isyan noktasına geldi.

Yayın Tarihi: 19/07/17 08:20
okuma süresi: 4 dak.
Güzelyurt'taki narenciye bahçeleri kurudu, üreticiler isyan etti...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Akçın: "Güzelyurt acınacak durumda, narenciye bahçelerinin yarıya yakını kurudu!"

Saraç: "Güzelyurt'ta narenciye bahçelerini susuzluk ve tuzlu su vurdu.''

Güzelyurt'ta bulunan narenciye bahçeleri, yeterli miktarda su sağlanamaması ve suların tuzlu olması nedeniyle kurumaya yüz tutarken, üretici de isyan noktasına geldi.

Güzelyurt'taki narenciye bahçelerinin yarısının kuruduğunu ve Güzelyurt'un acınacak duruma geldiğini iddia eden Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, üreticilerin zor durumda olduğunu söyledi.

Narenciye üreticisi ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği (KTNİB) eski Başkanı Gökhan Saraç ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kurumuş bahçelere ait olduğunu savunduğu bir fotoğrafı yayımlayarak isyan etti.

Güzelyurt bölgesindeki narenciye bahçeleri, yeterli miktarda su sağlanamaması ve suların tuzlu olması nedeniyle kurumaya yüz tutarken; Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un acınacak durumda olduğunu söyledi.

Narenciye üreticisi ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği (KTNİB) eski Başkanı Gökhan Saraç ise kurumuş narenciye ağaçlarının fotoğrafını paylaşarak, sosyal medyadan isyan adeta isyan etti.

AKÇIN: "TARIM BAKANLIĞI GEREKLİ ÇALIŞMALARI TAMAMLAMADI, MEVCUT SİSTEM YETERSİZ"

Güzelyurt'ta bulunan bahçelere yeterli miktarda su sağlanmadığını ve sağlanan suyun ise tuzlu olduğunu ifadede eden Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, narenciye bahçelerinin yarısından fazlasının kuruduğunu ve verimin yüzde 50 oranında azaldığını söyledi. Güzelyurt'un verimli bahçelerinin kuruduğu için acınacak durumda olduğunu belirten Akçın, Güzelyurt'a tarım alanında 2018 yılında verilmesi planlanan su için Tarım Bakanlığı'nın gerekli çalışmaları tamamlamamasından ve bahçelere sağlanacak su için mevcut sistemin yetersiz olduğundan yakındı.

"SULAMA PLANI İÇİN ÇED RAPORU HALA HAZIRLANMADI"

Güzelyurt'taki bahçelere Türkiye'den gelecek suyun verilmesi için mevcut sistemde yenilikler ve düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden Akçın, "Türkiye'den sağlanacak su, 4 atmosfer basınçla gelecek, mevcut sistem bu basınçla gelecek suyu kaldıracak durumda değil. Tarım Bakanlığı gerekli iyileştirme ve geliştirmeleri hala tamamlamadı, ÇED raporu da hala hazırlanmadı. Önümüzdeki dönemde sulama sorunu aynı şekilde devam ederse, narenciye bahçesi kalmayacak. Şu anda narenciye bahçelerinin yarısı kurudu, verim yüzde 50 oranında düştü, Güzelyurt acınacak duruma geldi. Su hayattır ve bir an önce bahçelere su sağlanmalı" şeklinde konuştu.

SARAÇ: "GÜZELYURT'TA NARENCİYE BAHÇELERİ SUSUZLUK VE TUZLU SUDAN DOLAYI KURUMAYA YÜZ TUTTU"

Narenciye üreticisi ve Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği (KTNİB) eski Başkanı Gökhan Saraç ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kurumuş bahçelerin fotoğrafını yayımlayarak isyan etti.

Saraç'ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

"Güzelyurt'ta narenciye bahçeleri susuzluk ve tuzlu sudan dolayı kurumaya yüz tuttu. Tarım bakanlığı ve sular komitesi ve de bölge milletvekilleri bu resme iyi bakın. Üretici sizi asla affetmez. Çözüm. !!!!!!!!! Var çalışan yok. Allah sizi bildiği gibi yapsın"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.