GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

Güzelyurt'taki başıboş hayvanlar isyan ettirdi…

Güzelyurt'taki başıboş hayvanlar isyan ettirdi…

Güzelyurt sokaklarında başıboş şekilde gezen ve bazı zamanlarda ise insanlara saldıran köpekler nedeniyle vatandaşlar ve Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği üyeleri sesini duyurmak amacıyla birçok kez isyan etmesine rağmen Güzelyurt'taki sorun çözülemedi.

Yayın Tarihi: 10/08/17 09:26
okuma süresi: 4 dak.
Güzelyurt'taki başıboş hayvanlar isyan ettirdi…
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Güzelyurt sokaklarında başıboş şekilde gezen ve bazı zamanlarda ise insanlara saldıran köpekler nedeniyle vatandaşlar ve Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği üyeleri sesini duyurmak amacıyla birçok kez isyan etmesine rağmen Güzelyurt'taki sorun çözülemedi.

Kıbrıs Postası'nda, Güzelyurt'ta sokak hayvanlarının başıboş dolaşması konusunda GÜKAD ve vatandaşların şikayetleri daha önce gündeme gelmesine rağmen, geçen sürede sorun büyüyerek devam ediyor. Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği üyeleri ve vatandaşlar sosyal medyada başıboş hayvanlar hakkında şikayetlerini paylaşırken, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçına Hayvan Refahı Yasası'nın uygulanmasında ciddi sorunlar olduğunu ve yasanın uygulanabilirliği için tüzükler hazırlanarak belediyelere maddi kaynaklar yaratılması gerektiğini söyledi.

MERT: "GÜZELYURT BELEDİYESİ ADETA "KÖR, SAĞIR VE DİLSİZ"

Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği Asbaşkanı sosyal medyada yaptığı paylaşımda sokak hayvanlarının Güzelyurt'ta başıboş gezdiğini ve belediyenin tüm uyarılar ve şikayetlere rağmen hiçbir önlem almamasından yakındı. Mert'in sosyal medyadaki açıklaması şöyle:

" "Hayvan Refahı Yasası" uyarınca belediyelerin, sokak hayvanlarına yönelik gerekli tedbirleri alması, açık ve net bir şekilde belirtiliyor. Buna rağmen Güzelyurt'taki durum içler acısı!

Cumhuriyet Meclisi'nin 4 Mart 2013 tarihli kırk üçüncü birleşiminde oybirliğiyle geçen, 'Hayvan Refah Yasası'nın 4'üncü kısmındaki 13'üncü ve 14'üncü maddelerinde, "Başıboş" ve "Tehlike Yaratan" hayvanlar için alınması gereken önlemler gayet açık bir şekilde izah ediliyor.

Hayvan refahına yönelik Belediyelere sorumluluk yükleyen yasada, hayvan refahına yönelik; "Belediyeler, gerekli tedbirlerin alınmasını sağlar" ifadesi kullanılıyor.

Buna rağmen Güzelyurt Belediyesi adeta "kör", "sağır" ve "dilsiz".
Dahası, İlgili Sivil Toplum Örgütleri ve duyarlı yurttaşların haykırışları kaale bile alınmıyor.

En önemlisi de, kavurucu bu yaz günlerinde, Güzelyurt'ta başıboş sokak köpeklerinin durumu içler acısı, insanlar sokakta yürürken köpeklerin saldırısına uğramamak için kılı kırk yarıyor."

ÖZÇINAR: "YASANIN UYGULANMASI NOKTASINDA EKSİKLİKLER VAR"

Kıbrıs Postası'na konu hakkında açıklama yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise 'Hayvan Refahı Yasası'nın belediyelerin görüşleri alınmadan hazırlandığını belirterek, Güzelyurt'ta başıboş şekilde gezen sokak hayvanlarından bir hayvansever olarak kendisinin de rahatsızlık duyduğunu ancak hazırlanan yasanın hayata geçirilmesi noktasında tüzüklerin eksik olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yasa hazırlandı, başıboş hayvanlar konusunda yetki belediyelere verildi ancak belediyelerden önce hükümetin yapması gerekenler var. Örneğin hayvanların çiplenmesi Veteriner Dairesi'nin görevi. Hayvanların bakımı ve barınak yapımı için ise hükümet tarafından belediyelere bütçe sağlanmadı. Eğer gönüllü olarak barınak yapacak olan sivil toplum örgütü olursa belediye elinden gelen yardımı yapmaya hazır. Şuanda diğer belediyeler ile sokak hayvanları konusunda işbirliği yapmak için çalışıyoruz. İnsanlara da bu noktada büyük sorumluluk düşüyor. Hayvanları sokağa atmamalı gerekiyor. Sokağa hayvan atmanın cezası 1asgari ücret ile 4 asgari ücret tutarında ancak şimdiye kadar kimseye ceza kesildiğini duymadım. Bu nedenle belediyelerden önce devlet üzerine düşeni yapmalı" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.